Att göra sådant man inte brukar

Jag och min sambo drog i helgen ihop kompisgänget för att spela innebandy. Vi hyrde en grym innebandybana i närheten och utrustade oss med varsin klubba.

Jag har inte spelat innebandy sedan den tråkiga skolgympan i högstadiet och visste varken hur man skulle hålla klubban, springa med klubban, passa eller göra mål. öhm, bra förutsättningar inför en match! ;) Det är så kul att testa på något helt annat än det man brukar, att vara lite grön på något liksom och få upp ögonen för nya grejer. I somaras testade jag på downhill och det fastnade i mitt hjärta direkt. Det blir garanterat fler åk i downhill-parkerna i vår/sommar. VÅGA TESTA NYA GREJER, FOLKET! Det gör också din vanliga löpträning roligare om du ibland varierar dig med annat. 

Nä, jag var inte särskilt duktig på att spela bandy, men jag gjorde liksom det jag gör bäst. Springa och tacklas. Och det ledde till att vårat lag vann. Woho! Nu var det ju inte bara jag som körde på det där taktiken, brötigare match har nog alrig tidigare skådats och det flög både klubbor, bollar och spelare åt alla håll. Rugby-bandy har blivit fött! Men det var riktigt jävla skoj och vi var allihopa så trötta efteråt att vi knappt kunde gå. Det är helt sjukt hur många rusher man gör i den här sporten, som att köra intervallpass i 2 timmar. Inklusive rullningar på golvet, brottningsliknande närkamper och slag med klubban. Inte en muskel var oakiv. 

 Dagen efter var jag så stel att det gjorde ont att gå upp ur sängen, men jag pallrade mig ut på ett långpass på 20 km i skogen och mjukade upp kroppen ordentligt bland stenar, stockar, geggamojja och mjuk mossa. Ritkigt skönt. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.