Nytt traillopp i Småland, 21 nov, 25 och 50 km i Växjö

Den helt nya tävlingen VXO Ultra har nog, vågar jag påstå, lyckats hitta en av de finaste halvurbana tävlingsbanorna för traillopp som man kan hitta i södra Sverige. 

Någon liten transportsträcka mellan stigarna finns det förstås men stigarna är fantastiska. Särskilt de dryga 20 km som ligger i Notteryd som är väldigt tekniska och kuperade, omsöm hagar, strandkanter, granskog och lövskog. Helt magiska i alla väder och årstider. Läs mer här: www.pepup.se

 

3 kommentarer till inlägget

1971 • Årteryd
#1
2 oktober 2015 - 19:55
Hmmm.
Kan man se en bansträckning ngnstans så man får ett hum om loppet?

"...erbjuda ett par oväntade inslag..." Om man ska göra sitt premiärultra är man inte så sugen på överraskningar, ska man hoppa säck eller klättra i granar så kommer man ju bli sur.

Kommer det mer info?
1972 • Växjö
#2
5 oktober 2015 - 11:38
Vad det där oväntade är vet jag faktiskt inte men jag tror inte det är värre än att det på ett ställe är jävligt brant uppför. Där finns ett rep och det behöver man använda om det är blött.
Kartan finns på pepup.se. Kommande arrangemang, leta upp VXO Ultra, välj photos och nere till vänster kan du välja kartan. Inte helt enkelt men den finns där. Jag hoppas få kartan i annan form av arrangören idag.
Kartan i sig säger inget om banprofilen men du kan betrakta banan som flack i 20 km sedan blir det både kuperat och tekniskt men fantastiskt vackert. Sista 7 mindre tekniskt igen. Höjdskillnaderna är inte på något sätt brutala men det går upp och ner rätt intensivt om du förstår vad jag menar.
1972 • Växjö
#3
5 oktober 2015 - 12:08
Ett ultramarathon utöver det vanliga! Spring 50 km eller 25 km och kämpa, ha roligt och utmana dig själv på vår variationsrika och annorlunda bana. VXO ULTRA arrangeras av PepUp i samarbete med Växjö AIS. Banläggare är ultralöparen Jens Holgersson. Loppet är sanktionerat genom Smålands Friidrottsförbund.

Distanserna är 50 km respektive 25 km och består av 15 % asfalt, 25 % grus och 60 % stig. Banan kommer även att erbjuda ett par oväntade inslag. Gpx-fil över slutgiltig bansträckning kommer att skickas till alla anmälda i god tid före loppet liksom karta för egen utskrift.

För dig som ska springa 50 km: Samling vid VAIS-torpet från klockan 08.00. Här finns parkering och toaletter. Klockan 08.30 hålls ett kortare, obligatoriskt preracemöte. Därefter transporteras alla deltagare med buss till starten (ingår i anmälningsavgiften). Klockan 09.00 går starten från Sjöudden. Lämning av ev dropbag sker strax före start. Målgång samt dusch och ombyte sker vid VAIS-torpet.

För dig som ska springa 25 km: Samling vid VAIS-torpet från klockan 11.00. Här finns parkering och toaletter. Klockan 11.30 hålls ett kortare, obligatoriskt preracemöte. Klockan 12.00 går starten från VAIS-torpet. Målgång samt dusch och ombyte sker vid VAIS-torpet.

Regler: Nedskräpning är absolut förbjudet. Allt som bärs ut på banan ska också bäras tillbaka. Du som deltar är skyldig att hjälpa medlöpare i händelse av nödsituation. Allt deltagande sker på egen risk. Målet stänger för båda banorna klockan 18.00. Obligatorisk utrustning är pannlampa, första förband, mobiltelefon i vattentätt fodral och vätska och energi som räcker mellan depåerna. Bär gärna reflexväst eller kläder som gör dig väl synlig.

Banan kommer att erbjuda två depåer (50 km, en depå för 25 km). I depåerna kommer det att finnas vatten, sportdryck, cola och kaffe att dricka samt chips, smågodis, saltgurka, bullar och frukt att äta. Efter ca 25 km finns möjligheten att komma åt den drop bag du lämnade vid starten (gäller 50 km).

Anmälningsavgiften är densamma, oavsett om du vill springa 50 km eller 25 km. Skriv sträcka du vill springa i kommentarsfältet i anmälan. Erlagd anmälningsavgift återbetalas ej. Vi rekommenderar att du tecknar Startklar (www.startklar.nu).

Från och med sen eftermiddag startar vi upp After Run med VXO Ultra! Mat, öl och löparfest för alla deltagare, funktionärer, familjer, publik och hangarounds. Mer information om detta inom kort!

Boende: Härliga idrottshotellet Royal Corner. Uppge koden "VXO Ultra" vid bokning för följande prisvärda erbjudanden:

Enkelrum 500 kr
Dubbelrum 700 kr
Trippelrum 900 kr
Fyrbäddsrum 1100 kr

I priset ingår frukost, fri parkering på hotellets innergård, trådlöst internet och tillgång till hotellets gym och relaxavdelning med pool, bastu och jacuzzi. Boka via telefon 0470 - 70 10 00 eller info@royalcorner.se.


VARMT VÄLKOMNA till Växjö och novembers härligaste ultrafest!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.