Mot nya PB

Uppdatering och lite milräkning

Jag har inte så jättemycket kul att berätta angående träningen. Den flyter på och jag känner mig mer eller mindre helt återställd efter marathonet. Om det är något jag ska klaga på så är det fortfarande en liten trötthetskänsla i låren, men nu har jag tagit tag i foamrollern och försöker köra lite varje dag för att mjuka upp musklerna.

Jag har sprungit 5 pass sedan maran och idag var första passet där jag tryckte lite. Jag sprang totalt 12 km där jag började med 3 km uppvärmning och sen ökade jag farten var 4e minut i 500m. Det gick bra men jag blev trött. Ni vet ju sen tidigare att farten inte kommer helt naturligt för mig. Hur som helst var det skönt att få ta i lite och nu är det full fokus på att göra en bra prestation på Malmö Halvmarathon den 3 oktober.

Jag som älskar siffror började räkna lite på hur många mil jag har sprungit hittills i år, t.o.m vecka 38. Av dessa 38 veckorna har 10 gått bort pga av skador eller andra omständigheter så med andra ord har jag tränat ordentligt i 28 veckor. Jag har kört en del styrka, streetstrider och crosstrainer men om vi kollar på ren löpning så hamnar jag på 1937 km. Bryter vi ner detta så ligger jag på ett snitt på 69 km/ vecka och därmed nästan 10 km/dag.

Om jag hade lyckats hålla mig skadefri hade jag haft ytterligare 690 km i kroppen. Det är 35 procent av träningen som har gått bort pga av skador eller annat. Riktigt sjukt när man tänker så, men tyvärr drabbas många av skador.

Det känns inte som att jag inte har presterat så bra på senaste loppen, men om jag kollar tillbaka under hela säsongen så har jag slagit personbästa på alla distanser från 3000 m upp till marathon vilket jag är väldigt glad över.

Mina PB
3000m bana: 10.41(pers med ca 25 s)
5000m bana: 18.44 (pers med 26 s)
10 km: 38.10 (pers med 53 s)
halvmarathon: 1.22.26 (pers med 4 min 50 s)
marathon: 3.10.10 (pers med 1 min 21 s)

Här är en liten sammanfattning av säsongen hittills i bilder:

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.