Löparens hjärta - Markus Torgeby

Löparens hjärta
Markus Torgeby
Offside press förlag
Isbn 978 91 85279 36 4
2015

Enkelt. Rakt. Nära naturen. Boken är skriven på ett enkelt sätt, med ett enkelt och väl begripligt språk. Torgeby visar tydligt var hans hjärta finns och hur han är. Nära och enkelt, utan stora åthävor. Det låter så enkelt. Han är trygg i sig själv och klarar ensamheten och frånvaron av det ytliga livet i samhället och allt det materiella. Man kan leva med väldigt få saker och med hyfsat lite pengar. Han behöver löpningen, ensamheten och naturen. Hans ord, ensligheten och hans tydliga val gör mig innerligt glad.

Det är fint att läsa om hans löpning och hans energi. Jag känner glädje när han berättar om när han tog med sig sin mor till sin värld. Hur hon växte med honom. Gladdes. Tårarna växer i mig när jag läser om hans mor.

Löparens hjärta är en fin bok. Den berättar om en fin, särskild, människa. En människa som har funnit sin plats, lyssnat till sitt eget hjärta.

Mitt hjärta tar ett skutt när jag läser Fridas frågor och Markus svar;

- Vad gör du på dagarna då?
- Går upp, äter, springer, försöker att inte frysa. Jag gör det jag vill göra. Jag vill ha mycket tid till att inte göra något.
- Men hur får du mat på bordet?
- Det är hur lätt som helst. När jag har mindre än 400 kr på kontot letar jag reda på något jobb som ger lite pengar.

400 kr på kontot innan det är dags att göra något? Det är så långt ifrån min trygghet man kan komma. Tänk, om jag kunde komma dithän. Det skulle jag verkligen vilja.

Må lycka och välgång i kropp och sinne följa denne man och hans familj i alla framtidens år.

Köp boken. Läs den!

A..  

Jag bloggar på; http://anettegrinde.blogspot.se

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.