Boston Marathon Qualified

Går runt och småmyser, med stela ben, över att klarat kvalificeringsgränsen med råge. Mer än 10 min snabbare så är platsen säkrad. Annars innebär kvalificeringstiderna bara att man kan få plats, t ex så krävdes 98s snabbare tid år 2014. Jag har också förstått att i USAmerika är det en stor grej att kvalificera sig för Boston. Hade jag ingen aning om innan, men nu har jag läst en del på nätet. Finns statistik på vilka lopp som ger flest kvalificerande tider. För seniorer är då tiden 3:05 medan för 60+ män då 3:55. 

3:42:47 är jag nöjd med, speciellt då motvinden på tillbakavägen var en styggelse och inget som främjar löparglädje. Tror heller inte det var så många som satte personrekord. Men vägen ut var fin, vinden i ryggen och pigga ben.

Är ju lite kul att kolla statistik. I Sverige har Suneson statistik över de 10 bästa. Givetvis räcker inte 3:42 där, men bara 7st i M65 var snabbare. Och tittar man i Norge, där Kondis har föredömlig statistik på allt mellan 5-42km, så var det 22st i M60 som var under 3:42. 

Är också lite nöjd att min plan med förvandling från medeldistansare till maralöpare på 7v lyckades. Första veckan var det lite lugn stegring av mängden och halvlugn uppstart efter IVSM. Sedan 4v med 5-6 mil och två pass över 30 km. Sista 2v började jag trappa ned och formtoppa mig. Lyckligtvis hade jag också i bagaget flera lugna långpass under vintern på ca 20 km. Behövdes nog, för mina ben är veka när vi pratar långlöpning.  

Nu gäller det att planera för något kortare lopp i slutet av maj. Och nej, någon mara innan Boston 2016 lär det inte bli. Så roligt är det inte :-)

Edit: Kollade nu och för Boston 2015 krävdes det 62s bättre tid än kvalificeringstiden.

1 kommentarer till inlägget

Oldboy
1952 • Danderyd
#1
27 april 2015 - 13:32
Gå runt och mys du, det har du förtjänat!
Boston är grymt stort i USA! Var på en föreläsning där en (f.d) stjärna sa att man behöver inte bekymra sig så mycket om vad man får för tid, reaktionen brukade bli "Have you done Boston?! Wow!! - they never ask for your time." Men sätter du PB där kan du hamna på Sunesons lista nästa år, vore ju kul:-)
LeifA - medel- och långdistanslöpare:-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.