Som bomull för min lilla själ

Hej på er joggfriends. Har funderat en hel del på sistone på varför jag tränar och hur jag vill leva mitt liv. Blir helt knäpp ibland av alla tankar. Vill så otroligt mycket men ibland blir det bara pannkaka av allt. Men så inser jag hur långt jag har kommit med mig själv, hur jag för två år sedan tappade mig själv men tog mig upp igen, hur stark jag är som tog mig igenom en tuff tid och hur cool jag är som vågar ta tag i mig själv och göra verklighet av mina drömmar.

För exakt ett halvår sedan tog jag mitt pick och pack och flyttade ner till Sydney. Lämnade min trygga vardag med stabil inkomst, bra jobb, vänner och familj för att lära känna mig själv och hitta min riktning i livet. Jag var trött på att leva ett liv som inte riktigt kändes som jag och där jag mest gjorde det som förväntades av en och kanske inte egentligen vad jag ville. Men what about me? Vad vill jag få ut av livet? Varför tränar jag? För mig själv eller för att jag borde? Vad mår jag bra av? Jag var trött på allt och redo för någonting nytt, ville ha något mer. Jag ville ta reda på hur jag ska leva för att må så bra jag bara kan resten av mitt liv. Hitta balans och harmoni.

Jag har insett en hel del här borta. Träffat fantastiska människor och en drös mindre fantastiska människor. Jag är en tjej som släppt (eller försöker släppa) sina höga förväntningar på sig själv och som försöker tagga ner på "duktigaflickan"-livet, lyssna mer på min kropp och på vad den behöver för att må bra. Jag tränar för att det får mig att må bra och har taggat ner på att vara snabbast i spåret. Jag försöker hitta nya träningsformer. Provat på YOGA, meditation och rörlighetsträning, träningsformer som definitivt kommer få ta mer plats i mitt liv.

Något som har följt med mig på hela min resa är såklart löpningen. Det är det som får mig att må allra bäst. Helst skulle jag vilja springa en timme om dagen bara för att det får mig att må så bra, som bomull för min lilla själ. Dock har jag insett att min kropp slits rejält av att springa milen fem gånger i veckan, så måste nog tyvärr tagga ner lite på löpträningen ÄVEN om jag skulle vilja springa varje dag. Har fått känningar i både häl, hålfot, känslan av ett blåmärke ovanpå foten samt känningar i knäna, så måste ersätta en del löppass med andra träningspass. Har funderat lite på om ilägg i skorna och nya löparskor skulle hjälpa? Någon som har/haft samma problem som jag när det gäller löpningen? 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.