Långt pass igen | Blogg: Anders Björk

Långt pass igen

Då var det söndag igen och ytterligare ett långpass är avklarat, denna gång med löpargruppen inom Lerum Friidrott. Det regnade intensivt i perioder före och under passet men det kom trots det 12 st glada söndagslöpare, innan start blev det en del prat om kamraternas framfart på UltraVasan igår då de löpte 45 eller 90 km. Dagens pass gick från Stonehill över till Gråbo och tillbaka igen, rundan var blandad med skogslöpning, cykelvägar, grusvägar och över några golfbanor. Jag försökte flyta med men samtidigt inte prata så mycket som de andra för det är ju jag som är sämst tränad i denna gruppen också.

Tempot växlade i takt med naturens skiftningar och de snabbare löparna tog några extrasvängar och vänligt nog turades de om att komma bak till mig och hjälpa till med farthållningen. Jag åkte jojo fram och tillbaka och försökte trots allt hushålla med krafterna och springa smart men har riktiga problem att hänga med uppför. När vi passerat toppen på hemvägen och det bara var några kilometer kvar så ahde vi drikkapaus, efter det kom jag efter igen men då bestämde jag mig för att på riktigt försöka, försöka att komma i kapp men också att utmana kroppen och ta ut mig ordentligt. 

Forceringen gjorde att mitt totaltempo blev bättre, med Runars ord ringande i huvudet och hans tid från GöteborgsVarvet att jaga så gav det extra energi. Det är fem veckor kvar till Lidingöloppet, fem veckor med riktigt hårt arbete aftersom vårt arrangemang Oslo Maraton ligger i den perioden men oxå fem veckors träningsmöjligheter.

Kan jag hålla dagens tempo på Lidingöloppet?

Ja, det kan jag banne mig göra, med go support och draghjälp från medtävlare och upplägg med vätskestationer samt publik då skall det banne mig gå. Idag blev snittet 5.33 och om jag håller det på Lidingö så blir sluttiden 1.23.15 det är ju sämre än Runar i Göteborg men då får jag väl försöka mig på en långspurt ;)

Kan jag bli av med något kilo innan Lidingöloppet?
Jo det kan nog oxå gå, det hade ju vart fint om det stod 99,9 kg istället för tresiffrigt.

Ha det bäst - Anders

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons