Roller derby helt enkelt

Så fick vi SM-silver!

Efter en galen match förra helgen så vann vi alltså silver - i världens andra någonsin SM i den ovanliga sporten rollerderby! En rätt fet grej att vara med om. Men det var inte instant happyness. Kanske främst för att vi inte vann guld trots ett fantastiskt spel, det var ju guldet vi hade siktat in oss på, och vi var så nära in i sista minuterna. Men Stockholm snuvade oss på vinsten. 

Och jag grät. Det har jag sällan gjort över sport. Men tårarna finns allt oftare nära till hands i samband med sport. Jag grät faktiskt av lycka när jag fick veta att Pia Sundhage hade lyckönskat oss i Amerikat i på vår turné där i juni. Jag har gråtit över förlorad speltid, motgångar med laget och över när jobbet tar över min fritid och håller mig ifrån mina dyrbara träningar. Och jag grät alltså även nu, om än en helt annan sorts tårar, när vi förlorade vårt efterlängtade SM-guld men fick en helt prima silvermedalj att stoltera med i stället!

Men oftast så skrattar jag i rollerderbysammanhang. Jag ler ett löjligt stort leende och ögonen lyser. Oftast så dunkar mitt hjärta hårdare och får mig att vilja ta mig framåt snabbare än min kropp hinner med. Medalj eller ej!

Men nästa år då....
Den här säsongen har verkligen varit magisk! 

Här kan du se finalmatchen mellan oss Crime City Rollers och Stockholm Roller Derby: 
http://www.svtplay.se/video/2138637/sm-veckan/rollerderby 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.