En rolig tur sa dom...

Det skulle vara firande av Jim, en av Vidars löptränare vid Sognsvann idag, trevligt att bli bjuden så jag passade på att vara med på träningen också. Det delades in i grupper lite efter hur långt de har till nästa tävling och några tjejer som oxå skall vara med på Ryelöpet i morgon skulle ha en rolig tur. Rolig betyder ju lugn så jag frågade hur lugnt, max 5.30 per kilometer så det lät ju okej (jag får ta i då men det ska gå). Runt sjön som uppvärmning var helt okej, klarade av att prata och tyckte det var en trevlig start, när vi passerade den andra gruppen som skulle köra långa intervaller så anslöt en tjej och en kille till så nu var vi sex.

In i skogen på en stig först härlig naturstig men sedan allt mer sten och man kunde se hur snö och snösmältning genom åren präglat underlaget till stenigt och berg, uppåt gick det, till en början kunde jag springa och nästan hänga på men det blev luckor allt mellan varven och till slut släppte jag. Tjejerna ropade att vi ses på toppen och det fortsatte med fin stigning upp. Det kändes som ett riktigt berg som bestegs och man nästan väntade på att få se sherpas bärande på tunga väskor men det kom naturligtvis inga såna. Jag gick den sista halva delen av backen och det var bra slitsamt men det var också värt det för herrejösses vilken utsikt det var där på toppen och man såg verkligen långt i denna strålande vårkväll.

Mycket riktigt satt gänget stilla och väntade, de lät mig hämta andan och sedan bestämde vi att den bästa vägen tillbaka måste vara samma som vi tagit upp, det fanns andra alternativ men ingen ville missa tårtan ;) och nedför gick det bra, här kunde jag hänga på och sedan när vi kom till flatmark så var det rena fröjden att löpa tillsammans.

Tjejerna skojade efteråt och poängterade att rolig på svenska och norska inte är samma sak och det vet jag sedan innan men jo, det var faktiskt roligt att kunna genomföra denna träning tillsammans med nya vänner. I morgon ses vi igen då vi springer Ryelöpet, de springer fort och jag lite saktare men det blir trevligt med bad och grill tillsammans i strandkanten.

Nu efter det varma badet skall det bli skönt att lägga sig för att sova ganska tidigt.

Ha det bäst / Anders

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.