Självklart är jag ute efter en platt mage & snygg rumpa, precis som alla andra!

 

Fy fan vad skönt det är hörni med tjejsatsningar som liksom spränger gränser, bryter ny mark, utmanar normer, visar på en komplex könsidentitet och ger tjejer inspiration och kraft att stå emot den skeva kroppsuppfattning som präglar hela vårt samhälle.

 

Tv3 lanserar i veckan programmet "Kickstart", ett träningsprogram som riktar sig till tjejer. Enligt deras egen beskrivning är programmet "Girl Power på riktigt"! Låter ju so far ASFETT! Ingen älskar girlpower och separatistiska aktiviteter i träningens tecken mer än jag! Föga förvånande slutar dock allt vettigt, intressant och inspirerande med det hela redan där.

 

Tråkigt nog har TV3 nöjt sig med den extremt trötta idén att samla tre modebloggerskor och en PT som tillsammans med "resväskorna proppfulla med snygga träningskläder" ska köra lite PT-pass för att bloggerskorna ska "komma i sitt livs form" och däremellan "laga hälsosam mat" och prata om "killar"(!!!!).

 

Om jag inte hade somnat på stående fot bara av tanken på det där hade jag kanske kunnat bli tillräckligt upprörd för att orka ranta om hur URBOTA trött jag är på tjejsatsningar som måste snuttifieras nåt så inni. ORKAR INTE se en enda grej till där tjejträning måste blandas med "snygga outfits", "härlig gemenskap", "ett glas mysigt vin", "leenden", "tjejsnack" och nån jävla kramiz in i evigheten. ORKAR INTE. Blir så trött och så arg och så förbannad för att folk fortsätter lägga krokben för allt jag och många med mig kämpar för dag ut och dag in för det är så jääähähhäähävla retarderat att använda sig av det tilltalet till tjejer och tro att man är en del av något stärkande, positivt, empowering och bra.

 

Gud, det efterblivna i det.

 

Nåja.

 

Här är några olika mysiga tips på recept som finns på Kickstarts sida, jag tog mig friheten att kommentera inom parentes eftersom det är få saker jag älskar mer i världen än att prove my point:

1. Fullkornsknäcke, gärna hembakat och glutenfritt (HEMBAKAT! GLUTENFRITT REALLY VA???)

2. Grön smoothie (MEN ÄR DEN RAW?? VA?? ÄR DEN?? OCH ÄR DEN GLUTENFRI?? )

3. Proteinshake.(alltså bara.... lol)

4. Riskaka med mandelsmör och en skivad frukt (EN riskaka, notera singular, överät inte gurlz, won't look good in that lbd!)

5. Raw food bars/bollar (rrrrrrraaaawwwwww)

6. Nyttig tacos (skillnaden mot "onyttiga tacos" är alltså att det inte är ost pga FEEEEETTTTTT!!!!!! eller bröd pga KOLHYDRATER!!!!!!!!!)

 

Väldigt revolutionerande och överraskande att det skulle vara den typ av ätande som uppmuntras...

Men ok, jag ska inte vara sån, det kanske är ett jättebra program i övrigt. För att få ett hum om vad de riktar in sig på kan man på sidan se de olika tjejernas mål med träningen, vilket är följande:

 

Sara - "Den perfekta rumpan"

Petra - "Tightare kropp"

Fanny - "Starkare mage, (men självklart är jag ute efter en platt mage och snygg rumpa precis som alla andra)."

 

Det är alltså bara EN av tjejerna i det här träningsprogrammet som har ett mål som ens är i närheten av att bli mer vältränad? I ett träningsprogram? Om huvudsyftet för majoriteten av deltagarna är att bli "snyggare" så vore det väl fan mer rimligt med en modesåpa? En operationssåpa? Garanterar att det är lättare att nip/tuck:a fram en J-Lo-röv än att få den mha träning. (Jag tycker dessutom det är oerhört problematiskt att de definierar vad "alla" vill på det där viset, och på så vis signalerar att den som tränar av andra skäl på något sätt är onormal. Skapandet av normer på det där viset är satan själv.)

 

Ja, det verkar överlag himla härligt och sunt och banbrytande det där! Ska bli så skönt att som tjej äntligen få se ett träningsprogram där jag uppmanas att klä mig snyggt, äta ätstört och hålla min kropp i schack och i form så den eventuellt kan bli "perfekt", eftersom det är den typen av budskap man som tjej annars så himla sällan matas med om man, inte vet jag, lyxar till tillvaron genom att gå utanför dörren eller typ använder sig av vilken form av medier som helst eller ens bara existerar i denna värld.

 

 

Tips till programchef på TV3: avgå.

 

 

 

7 kommentarer till inlägget

1959 • Rönnäng
#1
17 mars 2014 - 20:56
Heja dig Lisa.
Jag gillar dina tankar om både detta och doping.
1980 • Vellinge
#2
17 mars 2014 - 21:49
Underbart!
1958 • Borlänge
#3
18 mars 2014 - 07:44
Shit vad fel jag haft som lärde min dotter att äta mycket och ofta när hon satsade på simning för några år sedan. Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte hon skulle orkat träna på en TV3-diet. Vi får hoppas på många och långa reklampauser ...
1983 • Uddevalla
#4
19 mars 2014 - 15:47
Härligt! Fint skrivet!
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#5
19 mars 2014 - 16:19
Notera också att samtliga tjejer på bilden är a) unga och b) slanka. Inte mycket som behöver tightas till där inte. Avundsjuk? Ja det kan du ge dig den då! Men den dag lär aldrig komma (om inte programmet heter "Biggest loser" eller något liknande) som det görs ett liknande program med halvgamla, lönnfeta tjejer ... För det är ju ingen som vill titta på. Väl? Lisa, håller med dig till 100%! Och jag äter oftast mer än en riskaka :-)
Jessica
1989 • Nacka
#6
16 maj 2014 - 14:32
haha :D Fantastiskt inlägg!
1987 • Växjö
#7
27 april 2015 - 16:08
Så där ja, då var det sagt! Härligt
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.