Kontorit enligt VD

Lår mot lår - en funktion

Nu. Jag äger en galet ful barnmössan i fleece. Från småbarnsåren. Den kan jag inte slita mig i från. Säkert för att den påminner om när löpning var något nytt för mig. När träning fick klämmas in med skohorn. Påminner om sena vinterkvällar då jag inte hade hunnit skaffa drivor av pryttlar. Då mössan inte var av funktionsmaterial utan fyllde en funktion.

Nu. Denna vinter växthuseffektades bort. Barmark och knappt en minusgrad så långt jag sett inifrån mina gym. Utan att kunna rastas utomhus har jag byggt på mig. Jag har hoppat på bosubollar, gjort pistols och annat lurigt. Jag har styrketränat. På löpbandet har jag bytt distans och intervaller mot uppvärmning och cardio. Målet har varit en hel kropp. Benen har blivit 7cm tjockare sen operationen i december. 7cm funktion.

Nu. Jag märker själv hur snabbt jag anpassar mig. Faller in i nya mönster. På tåget upp mot Stockholm byter jag dialekt. Min kroppshållningen ändras lika snabbt som jag byter snickarbrallor mot träningskläder. Likadant är det med kroppen. I våras hade jag en senig löparkropp. I somras en smal simmarkropp. Nu, när jag tränar för att bli vältränat. En lite tyngre. Lite starkare. En kropp som är fyller sin funktion.

Nu. Efter en höst/vinter i transformation. Jag är någon annan. På vågen och i skallen. Någon som oxå vill smaka på sitt gamla löparjag. Igår kom chansen. Jag var inte bara killen som skulle till gymmet längre. Jag var hel (nåja). Kunde hänga med det ystra gänget här på kontorit som skulle ut och löpa. Ut och blanda träning med gemenskap. Som en social funktion.

Nu. Igår. Endorfinhög. Gamla tiders "knappt-värt-att-regga-som-transport" skrevs in som två "långpass".  På 2km vardera. Med fulmössan. Med lår som skaver mot varandra. Med en löparhållning till livet. Som en del av gänget som ropar "wiii" i kurvorna och rushar över broar. Det är livet det. Som en livsviktig funktion.


Med mössa, tätare lår och "wiiii" i kurvorna

5 kommentarer till inlägget

1971 • Göteborg
#1
20 februari 2014 - 11:18
Smal simmarkropp? Har jag inte märkt av alls. Min kropp börjar samla på sig späck som en säl nu när jag simmar mer :-P

Härligt med långpass! Fortsätt så!
1976 • Alingsås
#2
20 februari 2014 - 11:49
Ha ha!
Xakt så Eva. Menade mer smal (läs nedsliten av all konditionsträning) för att vara simmarkropp. Jämfört med löparöverkroppen, rena biffen ;)
1968 • Floda
#3
20 februari 2014 - 16:08
Härligt Krister,
Gläder mig att du är på gång, körde själv långpass i tisdags på hela 5 km.
Stolt var jag av det men också stolt över det VO2 test jag gjorde igår.
Jag jämför mig bara med just mig själv, vet att du också har distansen så att du kan fokusera just på dig själv.

Kör på!
Claes Lund
1954 • Järfälla
#4
20 februari 2014 - 18:26
Vad härligt att läsa att löparbenen bär igen, jag brukar oxå köra med en väl uttänjd barnmössa. Duger gott på gammal man!
1962 • soest, nederländerna
#5
23 februari 2014 - 14:44
kul skrivet. inspirerande. Stter just nu själv med skador, så det är inspirerande att föja dig.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.