Summering av tävlingssäsongen 2013 - Del 2 - Fast för alltid

Förra delen stannade vid Sövde Triathlon. Uppgiften var sprintdistans, och jag och min gode vän Jim anlände till Sövde en dryg timme innan start. Min ambition med tävlingen var att få till en ordentlig simning. D v s crawlsim hela vägen på ett strukturerat och fint sätt, utan panik, utan avbrott, bara fint flyt i 400 meter. Sen visste jag att jag kunde jaga på cyklingen och att jag är hyfsat stark i löpningen. När starten gick så tog jag det lite mer lagom inledningsvis. Hittade snabbt in i min rytm och kunde genomföra simningen på ett bra sätt. Det var riktigt kul och det gick hyggligt relativt motståndet också. Cyklingen flöt på sen och löpningen gick också bra. Slutade på en 15:e plats och var väldigt nöjd med detta. Banan var fantastiskt rolig att köra, lite småtuff, och gemenskapen med de övriga deltagande var härlig. I detta nu kände jag att Triathlon var min grej och jag ville göra detta hela tiden.

Efter Sövde lämnade jag tillbaka min lånade cykel och kommande period var det mycket löptävlingar inplanerade. Det inleddes med Malmömilen i mitten av juni. Målet var sub 40, en drömgräns jag haft sen i lumpen då jag som bäst sprang på 40:06 och sedan dess har jag inte varit riktigt nära att gå under. Nu gick det dock hela vägen och trots sega ben större delen av loppet så tog jag mig i mål på 38:50.

Nästa lopp blev i efterhand årets trevligaste på många sätt. Kalmar Malkars Halvmarathon. Loppet gick i riktigt fina miljöer runt om och i centrala Kalmar. Föräldrar och Svärfar var ivrigt påhejandes över hela banan, och löpningen gick riktigt bra. Tiden blev officiellt 1:25:31 vilket var en rejäl putsning av tidigare perset på 1:27:09. Grymt nöjd och glad och ett lopp jag definitivt vill springa igen!

Efter detta hade jag inte så mycket inplanerat och gick och funderade av och an på vad som skulle komma härnäst. Jag var oerhört sugen på fler triathlonlopp men hade som bekant ingen egen cykel. Jag beslöt mig då för att köra en raid på blocket och hittade min Scott Plasma 30J Jag kastade mig över anmälan till Malmö Axa Olympisk och sen ut och tränade cykling.

Nu hann det inte bli så väldigt många pass på de 3 veckor som återstod inför loppet men jag hade några fantastiska veckor med bra träning i alla tre discipliner, toppat med våra triathlonpass i Sövde som också är en sådan händelse som förgyller tillvaron för en triathlet. Alla är varma, glada och uppmuntrande J

Men veckan innan Malmö Axa bar det iväg till Kalmar för att hälsa på familj och släkt, samt springa Kalmarmilen. Jag spände bågen lite högre denna gång och var inför loppet bombsäker på nytt pers. Så blev det också och Kalmar bjöd än en gång på en trevlig löpupplevelse, även om jag personligen kan tycka att 10 km lopp är lite för korta för att ge den rätta tillfredsställelsen. Men i mål på 38:16 och ännu ett nytt pers och en putsning med 34 sekunder från Malmömilen. Nöjd, glad men allt fokus på söndagens Triathlontävling. 

Hem till Malmö igen och på lördagen simmade jag igenom 2 km slingan på Malmösimmet, 40:40 blev tiden och det kändes helt ok. Och ni som läst min tävlingsberättelse från Malmö Axa förstod att det blev en underbar upplevelse, trött och utmattad efteråt men ändå mycket nöjd – och framför allt sugen på mera framöver.

Jag avslutade tävlingssäsongen med att springa Malmö Halvmarathon på 1:26:14 – sen fick det vara färdigtävlat på ett tag och fokus på annat.

Exempelvis Kalmar Ironman som jag och familjen tog oss till för att följa som åskådare. Riktigt häftig upplevelse och jag längtade dit! Ut på banan och in i mål som en Ironman.

Efter mycket funderande fram och tillbaka börjar nu planen för kommande år att landa hyggligt. Inväntar bara datumen för loppen, men huvudfokus kommer ligga på Sövde HIM och ev. Halmstad HIM och slutligen såklart Malmö AXA Olympisk där jag ska förbättra mig kraftigt i alla tre discipliner till kommande år. Och det är där jag är nu, riktigt sugen på att träna, träna och träna. Fokusera på teknik, fart och uthållighet för att bli bättre, snabbare och mer effektiv i alla discipliner.

För Triathlon är så fantastiskt kul sätt att träna och tävla. Du är bara beroende av dig själv – din kropp och ditt huvud, och visst till stor del din utrustning också, men inte som i en lagsport där du är beroende av din omgivning. Allt är upp till dig själv och det är fruktansvärt kul och det finns alltid något att förbättra. Sen är det härliga människor runt omkring som förgyller tillvaron. Så nu spänner vi bågen inför 2014!

//Kebabmannen

 

2 kommentarer till inlägget

1964 • Malmö
#1
14 september 2013 - 21:57
Härlig läsning !!!
Jag är säker på att du kommer att utvecklas mycket 2014.
Kör så det ryker !!
/Göran
1980 • Vellinge
#2
15 september 2013 - 10:49
Tack Göran!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.