Min nisch och s k refeed.

När jag lämnade PT-passet i fredags nämnde jag nåt om att jag måste komma fram till vad jag ska lägga fokus på så det inte bara blir lite av varje, även om det är kul också. ”Ja, du skulle hitta din nisch”, sa han.  Så det har jag funderat på. Jag gillar att jobba i projekt, köra koncentrerat under en period för att uppnå ett visst resultat eller bara se hur långt jag kan komma (timeboxing). I vintras och våras var det löpningen och det gick ju riktigt bra tills den olycksaliga sprinten efter en fotboll. Det var ganska stressande att ha en Coach och ett program att hålla sig till, samtidigt som det gav väldigt mycket.

Ett tag var jag lite inne på att satsa på styrkelyft lite seriöst men där har lusten mattats av, kanske mest pga att jag tycker att bänkpress är en halvknölig övning, speciellt att träna på egen hand. Jag har fastnat under stången lite för många gånger. Någon tyngdlyftare blir jag aldrig, det sätter min orörlighet stopp för. Jag vill lyfta tungt, men inte nödvändigtvis på max. Så det jag kommit fram till vore ett ganska coolt projekt är Rep-power eller Fitness Five. För då kan jag fortsätta öka maxstyrkan med 5/3/1 och samtidigt bli uthålligare på lägre vikter. Och jag måste lära mig göra chins för det vore pinsamt att inte få en enda godkänd repetition.

Men, framförallt skulle det vara enormt långt utanför min bekvämlighetszon att tävla. Jag har bara tävlat i löpning och då är man ju sällan i centrum, något jag kan ha lite problem med.

Idag var jag på SATS och mötte av en slump PT:n som jag då berättade om min idé för. Han tyckte såklart det var kanon. Och en annan gymkompis, som jag alltid möter där men aldrig lär mig namnet på, sa att ”ja, det skulle passa dig. Det har du material för”. Haha, jag har aldrig sett på min kropp som material men det kändes som en ganska trevlig beskrivning.

Så när dagens pass var avklarat åkte hela familjen till En liten smula, en gård i närheten av Norrtälje där de serverar ”hyper-lokalt” producerad mat för att bygga mer material. Vi åkte dit för scones- och våffelbuffén men de hade mat också som vi började med, bl a en otroligt krämig och god broccolisoppa, västerbottenpaj med kantareller, viltfärsbiff med färska lingon och en pyttipanna på bl a viltkött.

ImageKarolina och jag äter västerbottenpaj med kantareller samt rökt lax.

ImageBroccolisoppan var väldigt populär hos barnen också.

Image

Scones med olika typer av marmelad och sylt, bl a krusbär.

ImageOch så choklad- och havrebollar, kladdkaka m m m m m m


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.