En helt ny värld…

flottsbro1

I onsdags eftermiddag fick jag ta mig in med ilfart till Karolinska i Solna för att ta emot våra tvillingsöner som vi väntat på hela sommaren. Det har varit en graviditet med stora komplikationer och en veritabel uppförsbacke – eller mental berg- och dalbana under hela sommaren. Men nu är de på plats och mår bra! Jag kommer troligtvis att skriva mer om våra erfarenheter av en komplicerad graviditet framöver – men just nu vill jag bara njuta!

Jag är därmed fyrbarnsfar i en helomvändning och försöker finna mig i det! Just nu är det en tid av sjukhusvistelse eftersom de kom i vecka 32 och därmed behöver vård. Men jag ska försöka återge vad denna helt nya värld innebär för mig. Bara en sån sak som att få igång träningen igen efter en tid av ovisshet är ett kapitel för sig. Just nu kanske det är lätt – men jag kommer att få nya prövningar framöver för att få ihop logistiken.

20130814-114637.jpgI lördags unnade jag mig själv att fira förlossningen med att delta i Adidas tribe 30 K som är Musse Hasselvalls utmaning inför Lidingöloppet som jag självklart ska springa tillsammans med bland andra Musse. Adidas och Musse hade fixat en helt fantastisk dag som utgick från Spånga IP ut på Järvafältet där vi tillsammans tränade intervaller i backar och på plant underlag tillsammans med Running Swedens Ulrika Flodin och Rubin McRae. Det var helt oerhört vidrigt och fantastiskt! Jag hade aldrig orkat motsvarande utan allas peppande närvaro och det var definitivt rätt sätt för mig att komma på spåret igen. Jag var nog rätt jobbig som bara pratade tvillingfödsel men det får de leva med. Förmiddagen avslutades med att vi blev bjudna på en fantastisk lunch på Chili Masala i Tensta som är Musses favorithak.

20130814-114658.jpgHur får jag då ihop det i vardagen? Just nu har vi välbehövlig hjälp från våra föräldrar så Emelie och jag kan fokusera på nytillskotten – och våra äldre barn kan njuta av att få vara med mor- och farföräldrar till vi får mer span på tillvaron. Med andra ord innebär det att jag stiger upp klockan 5 på morgonen för att mata tvillingarna (de ska ha mat enligt ett preussiskt schema var 3:e timma) och det tar ofta 1 timme med blöjbyten, temp och kontroller. 20130814-114717.jpgDärefter har jag en timme egentid som jag igår nyttjade till att snöra på mig löparskorna och sprang till Flottsbro som ligger 3-4 km från sjukhuset. Flottsbro är på vintern en skidbacke och nu på sommaren en mördarbacke för medeldistanslöpare. Jag kutade upp på toppen i 20-sekunders intervaller – d.v.s. 20 sekunder löp – 20 sekunders vila. Backen har en fallhöjd på 103 meter och är ungefär 700 meter lång – så det är bra träning inför Lidingö. Till topp tävlade jag med två harar och så mötte jag en katt som låg och solade på toppen i soluppgången. Sedan begav jag mig tillbaka för att duscha, tvätta kläder och servera frukost till Emelie. Efter det så körde jag till jobbet fräsch som en nyponros för att sedan känna mig ordentligt redo för en siesta lagom till att jag kom tillbaka till Huddinge efter lunch.

Sen är det bara mata och pyssla om de små och däremellan distansarbeta – då vi inrättat ett veritabelt kontor på sjukhusrummet. Jag tog till och med mig vår Sodastream till rummet men lämnade tyvärr kaffemaskinen hemma – då jag tyckte att det fanns nån gräns för hur mycket prylar vi kunde ha på rummet.

På kvällen kom dessutom våra äldre barn förbi med farmor och hennes man för att inspektera tvillingarna och för att bjuda oss på middag.

20130814-114742.jpg


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.