Årets första äkta tusingar

Vecka 15. Så lång tid in på året tog det innan jag körde ett pass med äkta tusingar. Med äkta tusingar menar jag att det ska vara minst åtta stycken för mig och inte mer än 60 sekunder av vila. Det känns liksom inte rätt annars. Jag har velat göra det tidigare men det har liksom inte blivit av. Hade inte vaden bråkat hade jag antagligen gjort det redan för ett par veckor sen men nu blev det inte så. Jag har överhuvudtaget kört rätt få kortare pass med fart eftersom jag inte haft några tävlingsambitioner för snabblöpning under våren. Pollensäsongen känns begränsat motiverad att satsa på när det är ett stort lotteri för mig hur det går  och då kan jag lika gärna bygga upp lite styrka till att tåla träning.

Ja, hur gick det då?

Man får vad man förtjänar kan det väl sammanfattas som. Baddaren tyckte att jag var snabb men jag kan inte påstå att jag håller med. Rent objektivt sett var farten usel. Direkt usel. Jag tyckte att jag hade värmt upp noggrant men det blåste upp och jag var väldigt defensiv under de två första. Jag hade svårt att slappna av och hitta rätt fart. Jag hade en växel till i kroppen men ville inte riktigt nyttja den. På den tredje blev det ändå ett fall framåt med både avslappning och därmed fart och sen gick det ytterligare lite bättre på slutet. På de snabbaste hade jag fart som jag normalt skulle accepterat som de långsammaste.  Det säger väl egentligen allt. Eller inte. För subjektivt sett var det inte uselt. Jag har stegrat träningsmängden de senaste sex veckorna och jag är inte van vid att springa fort på ben som är trötta från start. Så jag ger mig själv godkänt trots att jag inte skulle skrämma någon på tävlingsbanan nu. Jag hade teknik och fart för att växla upp men benen var för trötta under hela passet och farten var nog hög för att ge en bra träningseffekt. Det får vara bra så och nu blir det bara bättre för varje dag som går. Grisen på bilden har inget med författaren att göra annat än att han blir på gott humör av att titta på den. Och ett gott humör gör allt mycket lättare.

piggy

Trevlig helg,

Mackan


5 kommentarer till inlägget

1970 • Lerum
#1
13 april 2013 - 09:46
Gött, man måste starta någon gång.
Själv kommer jag vänta ett tag till
Först kommer fler distanspasss för att åter igen vänja in kroppen vid löpning/nötning
Trevlig helg
1979 • VESSIGEBRO
#2
13 april 2013 - 13:14
Jag gillar helt klart grisbilden! Tror du hade vart söt i ett par röda stövlar....
1967 • www.sapiens.se
#3
14 april 2013 - 10:11
Jag har vant mig länge nog nu. Skulle behövt de röda stövlarna runt TEC-banan under helgen. :-)
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#4
14 april 2013 - 11:32
Tack än en gång för den goda saften vid din villakontroll. Det var rena raketbränslet. Gick hur lätt som helst att springa sista varvet efter saftkontrollen. Mitt snabbaste varv av de fyra senaste.
1967 • www.sapiens.se
#5
14 april 2013 - 18:02
Det var trevligt att höra. Bra kämpat med en bråkande kropp!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.