Fördelar med löpning!

20130315-190743.jpg

Fördelarna med löpning kontra nästan all annan sport är många. Det är ingen slump att jag helt spontant fastnade för denna underbara motionsform. Sen att den kan vara väldigt romantiserad med indianer, solnedgångar, barfota och diverse karaktärer inom denna idrott, som genomgått både det ena och det andra äventyret. Det är ju bara ett plus! Visst när snön, haglet eller regnet öser ner ser det jävligt jobbigt ut för andra som kör förbi en i sina bilar. Jag tänker samma sak…stackars jävel, hur orkar man?

Sen när man själv springer där är det nästan att man föredrar regnet. Det är så jävla skönt ibland, speciellt med den syrerika luften som får en att tro man kan springa för evigt!

Det finns fler fördelar, du behöver ingen lokal! Hela världen är din lokal! Du kan springa var fan som helst! Skogen, gatan,området, till jobbet, till affären, till helvetet! Ja var som helst kan man springa!
Sen det bästa av allt, du bestämmer helt själv vilken tid du vill springa. På morgonen, eftermiddagen eller kvällen. Där det passar in i just ditt liv! Vilka dagar du vill springa och hur länge!

Behöver jag ens nämna hälsofördelarna? Man tränar den viktigaste muskeln i kroppen, hjärtat! Nu på senare tid har även forskning kommit fram till att hjärnan stimuleras positivt, man blir smartare. Vissa kan tycka det är jobbigt att sitta still och rensa tankarna via meditation, prova ut och spring istället. Sakta men säkert vaggas man in i tankarnas stillestånd, jag lovar.

Jag kan förstå dom som inte springer alls. Jag kan förstå dom som tycker det skulle vara en ren plåga att ge sig ut och ta några kliv. Jag har själv vart där, det absolut menlösa som fanns tyckte jag. Kan fortfarande inte komma på vad katalysatorn var men efter jag läst ett par böcker som ”Born to run”, ”Eat and run” och ”Run!” Mycket run där men ändå, efter det stack jag bara ut och sprang. Jag försökte insupa härligheterna jag läst om.

Dom kom aldrig! Haha jag skojar inte, det var fan riktigt plågsamt i början. Jag hankade mig fram som ett gammalt ånglok på tider som skulle få vem som helst att gråta av medömkan.
Men jag fortsatte springa ändå, fast besluten!
Tillslut kom den, frukten av det hårda arbetet! Allt som de pratade om i böckerna, det fanns att uppleva rakt utanför dörren! Jag älskade löpningen och det blev en del av mitt liv som jag tror att jag alltid kommer bära med mig.

Nu sitter jag här 10 månader efter mina första staplande steg ut i terrängen och planerar inför mitt första Maraton. Förhoppningsvis till andra halvan av detta år, men först en halvmara i den fina terrängen i hemstaden. Salomon trail tour i Falun, som går genom Lugnets naturreservat. Kan inte bli bättre.

Kontentan? Ut och spring med er! Allihop! Finns inget att förlora! Kommer va skitjobbigt i början som allt annat, men det är det värt!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.