Trail & Inspiration

Tröskelintervaller och biffiga lår!

Mjölksyre-stinna ben blev det igår!
Var några minuter för tidig för Body Balance-passet jag skulle gå på, så jag körde  7 minuter på trappmaskinen. Jag kände mig som Arnold Schwarzenegger, när jag gick därifrån. Låren kändes som två uppumpade klumpar?! Haha! Bra mjölksyraträning med andra ord.
Sedan var det 45 minuters Body Balance. Skönt! Det går bättre och bättre med både balans och smidighet. Nyttigt helt klart. :-)

Foto lånat från google

Och slutligen en stund på löparbandet.
Allra helst vill jag avsluta med Balance-passet, men när schemat är som det är får man ta det som det kommer. Jag har svårt att BARA köra ett lugnt pass. Jag vet att det går alldeles utmärkt men jag vill känna trötthet i kroppen, ”på riktigt”. Därför blev det 8 st 700 meters tröskelintervaller, med 300 meters joggvila emellan.

Individuellt  med tempo, men för mig som kör tävlingstempo på milen på ca 6,30-tempo så la jag tröskelintervallerna på 6.15-tempo. Ganska tuffa, men inte lika jobbiga som ”kräk-intervaller”.  ;-) Kändes riktigt bra. Jag är inne i någon slags löpar-flow känns det som. Men det är knappt så jag vågar säga det, för snart bli man väl sjuk…. *peppar peppar*


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.