Vinterlöpning och kläder

Vackert vinterväder. Förutom avsaknaden av snö så var det helt perfekt. Minus sex grader, vindstilla och en klarblå himmel. Idag kändes det som riktig vardagslyx att få ge sig ut mitt på dagen på ett litet löppass.

På vägen utåt hade vi solen i ansiktet, och det kändes betydligt varmare än de sex minusgrader det var. Men på vägen hemåt, då med solen i ryggen blev det aningen kulet. Speciellt om händer och haka. Hittade inte min buff, och den var saknad.

20121202 vinterlöpning

För ett tag sedan fick jag frågan om att skriva lite mer om kläder vid vinterlöpning. Vet inte om jag direkt är något proffs vad gäller detta, men jag kan ju nämna vad jag hade på mig idag. Det är definitivt lager på lager som gäller när det är kallt ute. Underlättar också om man blir varm en bit in i passet, får då kan man lättare skala av sig ett lager.
På underkroppen underställsbyxor. Över det ett par vanliga löpartajts. Funkar alldeles utmärkt, men är lite bökigt att klä på sig – så ett par vintertajts hade nog inte varit helt fel. De med vindskydd upplever jag som lite för stela och oflexibla, men ett par fleecefodrade tror jag hade varit bra.
På överkroppen en undeställströja. Över det min fleeceväst från craft (har nämnt den förut – utan tvekan ett av de bästa löparplaggen jag har, funkar i många olika väderlekar). Och överst en lätt fodrad löparjacka.
På händerna ett par Craft Hybrid Run Gloves – fingervantar med en extra klaff som kan fällas över så de blir tumvantar. Och så en vanlig löparmössa, denna från Newline.

craft wantar

På kroppen var detta helt perfekt. Men på händerna hade jag som sagt behövt något ytterligare lite varmare. Och min buff hade inte heller varit helt fel.

Vad har ni på er för kläder när ni springer i kylan?


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.