Ett par mot dröm 8:an

I somras skakade Jonas Djusrback och K-J Danielsson om ordentligt i triathioneliten på kalmar Ironman. Tidigare atleter som under en livstid mer eller mindre som proffs fick se sig omflugna. KJ hängde av såväl svenskar som tyskar och andra nationaliteter på cyklingen och Jonas hämtade upp med en fantastisk avslutande mara och satte nytt svenskt rekord på IM. Nu gör de gemensam sak och satsar tillsammans på att bli första svenskar under 8 timmar.

Kalmar Ironman var Jonas tredje start på Ironmandistansen. Hemma hade han en nyfödd dotter men kunde trots detta damma in ett svensk rekord med flera minuter. K-J som debuterade tangerade (iaf så gott som) det gamla svenska rekordet. Att vä''nnerna efter den succén nu gör gemensam sak att någon av dem skall på sin andra insats på distansen. KJ Tangerade det gamla rekordet på sin debut.

Berätta om Sub 8
Jag och K-J har lite då och då pratat om att man kanske skulle göra något ihop. Efter Ironman Kalmar där vi båda lyckades bestämde vi oss för att göra slag i saken. Vi tänkte då att i så fall måste vi göra något speciellt och vi bestämde oss för att starta ett projekt med målsättningen att bli förste Svensk under 8 timmar på en Ironman. 19 personer har hittills gjort det så bevisligen är det inte omöjligt bara väldigt svårt. säger jonas. K-J fyller i:
"Jag gjorde den tredje bästa svenska tiden i min IM-debut, och Jonas satte ju den snabbaste på sin andra, så potentialen finns helt klart där. Det är rätt förberedelser och möjligheter som behövs. Det är svårt, men inte omöjligt."

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.