Martina är aktuell med ny bok och som gästlöpare och bloggare här på sajten Foto: Piratförlaget

Martina Haag gästar oss

Om sajtenHon har bloggat, skrivit krönikor och släppt böcker. Hon har varit såväl skådis som manusförfattare och inte minst har hon vunnit 2012 års upplaga av På spåret. Nu släpper hon sin första bok om löpning samtidigt som hon laddar inför nästa mara. Hur det går och hur uppladdningen ser ut kommer vi kunna följa i henne dagbok och gästblogg här på jogg.se

Martina Haag var tjejen som inte hittade sin sport. Hon hade testat det mesta. Jazzdans och tango. Akrobatik, thaiboxning och simning. Det blev till och med några veckor varpa inget kändes rätt. Efter att ha fött fyra barn och mycket stillasittande som författare tog det emot. Hon blev andfådd av att tappa bilnyckeln och hon fick vila när barnen mötte föräldrarna i brännboll. Hon behövde hitta nåt nytt.

Efter visst övervägande hittade hon sin grej. Det blev löpning. Med försiktiga steg men med en klok och modig uppstart gav hon sig ut. Hon fixade12 minuter. Nästa gång 13 och därefter 14. Snart var hon inne i det. Skorna och träningskompisarna blev en del av hennes liv. När en målsättning var uppnådd satte hon genast upp nästa.

För Martina, som ju bland annat gjort sig känd på att berätta om sitt liv, var steget inte långt till att skriva en bok om sin löpning. "Från att inte orka stappla 20 meter till att springa marathon." Boken, som fick titeln HEJA, HEJA! släpps nu i veckan. Vi har läst den och publicerar en recension nu på onsdag.

Men Martinas löpardrömmar tog inte slut med HEJA HEJA! Nu laddar hon för nästa utmaning: Medoc marathon. Loppet går den 8:e september och har profilerat sig med att bjuda på såväl vin som franska delikatesser under den sista tuffa milen. Hur de smakar och hur hennes uppladdning fram till starten ser ut kommer hon dela med oss här på sajten. Under de kommande två veckorna kommer vi kunna följa hennes steg och tankar i såväl träningsdagboken som i hennes gästblogg.

En spännande uppladdning stundar. Allt gott

4 kommentarer till artikeln

1978 • Västra Frölunda
#1
27 augusti 2012 - 11:03
Hon skriver rätt roligt, ska bli intressant att se vad hon har att säga om löpning.
Karibou
1976 • Sundbyberg
#2
27 augusti 2012 - 13:53
Hahaha! Pratade om Medoc marathon i morse med min mamma faktiskt (hon bor i Frankrike) och att det skulle vara den längsta mara i världen (för de som inte vet, Médoc är ett välkänt vinområde i Frankrike ;)

Tydligen enligt deras t-shirt skall man inte kunna följa den "blåa linjen" som brukar finnas vid marathon och springa i zig-zag... är det pga vindrickandet ? ;)

I vilket fall som helst, tänkte titta på den eftersom min morbrors bästa kompis tränar på det och rekommenderade den. Dock inte i år...

Det blir kul att följa upp och läsa!
Tomas Karlsson
1966 • Göteborg
#3
27 augusti 2012 - 15:13
Ja det är en Mara som funnits, och finns i tanken:) men också en rädsla att fastna i första vätskekontrollen:) Sen vilket vin som gör sig bäst på träningspassen, har hört att det är bra att ha samma på träning som på tävling:)
Marita Strandqvist
1961 • Växjö
#4
27 augusti 2012 - 21:05
Denna boken har jag väntat länge på att hon ska skriva. Bra jobbat Martina att fixa maror nu. Det ska bli en förväntans full ROLIG läsning.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.