Foto: Martin Rosberg

Skön cirkel

KrönikaTräningspassion! Vad är meningen med livet? Vad är äkta kärlek? Hur smakar luft? Hur känns en endorfin-rush? En runners high?

Hur beskriver man passion? Hur beskriver man den där frustrerande men härliga bultande känslan i kroppen? Hur beskriver man den berusande känslan som griper tag i kött och själ? Den där urkraften som får en att vilja testa alla gränser, spränga varje tröskel, krossa varje mål. Kärleken till träningen som dryper av svett, endorfiner och vilja. Övertygelsen om att nå mål och resultat. Passionen som får en att skratta trots smärta och temporära nederlag. Jag kan nog inte beskriva den. Men jag har upplevt den! Och det vet jag att jag inte är ensam om.

Ni vet hur det känns och smakar. Man sitter på jobbet, det är fredag eftermiddag och kollegorna är trötta men flamsiga som övertrötta barn. De har påsar från Systemet under skrivbordet och planerar en afterwork. Du planerar också en aktivitet efter jobbet och du kan knappt bärga dig.

Snart kommer alla spänningar släppa och tunnelseendet härska. Det kunde nästan lika gärna varit en måndagsmorgon. Eller en söndag eftermiddag. Känslan är densamma. Träningen är precis runt hörnet och du kan snart känna adrenalinet i kroppen och funktionsmaterialet mot huden. Det är livet. Kärleken. Passionen. Den ska inte beskrivas. Den ska upplevas!

Jag är en lojal jävel. Trofast och lojal. Det gör mig till en trygg kärlekspartner men också till min träning. Jag vill ta varje chans och möjlighet och se till att få ut allt av varje dag och varje träningspass. Jag älskar känslan av att fråga mig själv vad det var som smällde och sen skratta lätt när jag insåg att det var kaklet som jag just körde huvudet rätt igenom.

Jag tycker om att ha mål och kämpa mig dit. Det håller motivationen och passionen på topp och hindrar mig från att bli slapp och slö. Jag är tacksam för över den passion jag känner men jag tar den inte förgivet. Jag underhåller den konstant. Lika mycket som jag njuter av den så tar jag mitt ansvar för att hålla den vid liv.

Passion får helt enkelt blandas med disciplin. Motivation och hängivenhet blandas med njutning och skratt. Jag har insett att ju mer jag satsar desto roligare blir det. Ju bättre resultat jag får desto mer motiverad blir jag. Det finns en skön cirkel här! Det är värt alla oändliga träningstimmar, bortprioriterade ölhävningar med kollegor, tidiga morgnar, uteblivna sovmorgnar, svett och ibland lite tårar.

Träning och kärlek - inte helt olika varandra. Båda handlar om passion, hängivenhet, tacksamhet. Ingen skall tas för givet och båda måste underhållas med engagemang och lojalitet.

Kärlek är precis som träning- ju mer du ger desto mer kommer du få.  

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.