Foto: Terje Lien

Terje - tränar vårt pannben

Om sajtenNu har vi fått ännu en ny medarbetare. Han heter Terje Lien och arbetar som mental coach. Hans meritlista är lång med bland annat uppdrag för Riksidrottsförbundet men det är inte det som imponerar mest. Istället är det hans inställning till att jobba med de mentala bitarna av vårt idrottande. Han vill slå hål på myterna och brinner för sitt ämne.

Vid vårt första samtal säger han att: det är vanligt att folk först bara tycker att de mental träning är flummigt. Samma människor brukar strax tycka att det är FÖR ansträgande. Att vara starkare mentalt ger stora fördelar men det handlar om träning precis som när vi jobbar med kroppen.

Denna träning skall Terje hjälpa oss med. Men innan vi ger oss in i det skall han få presentera sig själv och sin träning med våra klassiska frågor:

Årgång?
Världens! - ja iallafall västsveriges yngsta 42 åring

Liv?
Bor strax utanför Göteborg med tre härlig barn och med fru Lena. Till det kommer 2 hundar (de enda för övrigt som vill med mig ut och springa). Eget företag inom idrottspsykologisk rådgivning samt föreståndare för ett företag som driver träningslägenheter för unga vuxna.

Varför tränar du?
Jo för det är den enda stunden när jag får vara i fred. Inte ens på toa går man ju säker Men den största anledningen är ändå att jag mår mycket bra när jag tränar och därefter.

Motto?
Fånga dagen: Klyschigt kanske men jag "stannar" ofta upp i vardagen och försöker förstora små glädjeämnen.

Målsättning?
För min träning är det att regelbundet få hålla igång. Själva nuet är (oftast) mer viktigt än resultat. (Kanske varför jag aldrig kommer under 4.30 tempo på halvmaran.)

Löparminne?
När jag för många år sedan sprang Skatåsmilen och kom in i ett Flow tillstånd (Runners High) Tid och rum försvann och jag kände en oerhörd glädje, näste euforisk känsla. Jag minns att jag sprang och log hela vägen och var inte ens andfådd efteråt.
En mer nära upplevelse var för två veckor sedan när jag på semester i London sprang utmed Themsen med Big Ben m.m. i solnedgång, häftigt!

Vadmått?
Haha! I en alldeles färsk undersökning mättes det 40 cm.

Favvopryl?
Min grilltändare, grym!! Vilken glöd man får!

Vilket pass gör dig så bra?
De passen som är tröga att gå ut till, jag känner mig lite trött och benen känns sega men efter någon km kommer flytet. Då blir jag stolt över mig själv och njuter mer av passet!

Hur många skor?
2 st! En höger och en vänster (vet att jag borde ha fler då min rygg känns lite väl stel ibland.)

Tankar inför framtiden?
Ödmjuk inför uppgiften att få bidra med min erfarenhet till jogg. Har en stor ambition här.

Webbplats?
www.lien-radgivning.seEndast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.