Foto: Niklas Karlsson

21 röster om Varvet

ReportageI lördags sprang 43 026 personer i mål på Göterborgsvarvet. Vi sprang med och passade på att fråga några av dem om deras löpning och Varvet.

Lotta Gillén från Solvikingarna passerar som farthållare:Har tränat på bra men siktar på Stockholm Marathon nästa helg. Tar det därför lite lugnare som farthållare för 2:20 löparna i TEAM gruppen. Att bara få springa med och njuta av folkfesten är fantastiskt.

Veteranen Britt Dhosé i Majorna: Jag springer mitt 31:a Göteborgsvarv. Opererade höften för 4 år sedan. Så det går ju inte lika fort nuförtiden men man tränar ju inte heller på samma sätt. Numer tränar jag bara med stavar i branta backar. Sen åker jag ju Vasalopp så jag är ju rätt tränad, men det mesta går på rutin. På vintern är det bara skidor och är det inte snö blir det 20 gånger i någon brant backe i Skatås. På sommaren blir det cykel så jag är alltid i trim. Att träna är min livsstil. Jag började springa -69 och har sedan dess fått ihop 40 marathon över hela världen och 30 vasalopp och ett antal halv och tjejvasor.


Johan Zetterberg från Uddevalla, efter 5km: Springer för femte gången totalt i år men jag kör i alla fall. Detta är 8:e gången jag springer Varvet. Målsättningen är att köra igenom fast man vill ju alltid försöka sätta personbästa. Nuvarande är 1:52 men att slå det bli nog svårt. Hur som helst tar jag det lugnt i början så får vi se.


Ronald Kranz springer i Brand-SM tröja uppför Älvsborgsbron: Jag är egentligen inte en av deltagarna. Startar bara i deras grupp. Detta är mitt första lopp och jag lovar att jag inte är nåt hot mot brandmännen.


Peter Ferrari gångar förbi löparna nerför bron: Målet är lag-SM i gång i slutet i juni. Formen känns riktigt bra för åldern. Gjorde 10.000m på 46:45 så detta är bra träning. Jag är från stan och tävlar för GK Steget. Varvet är ett riktigt roligt jippo och jag går för 1:43 idag så nu hinner jag inte snacka mer...


Tjej som springer under en kompis namn, vid 8 km: Detta är mer än dubbelt så mycket som de 4km jag tränat i år. Känner mig pigg. Gäller att hålla sitt eget tempo. Varvet är en utmaning även om man givetvis ser fram mot kvällens utlovade badtunna. Fast egentligen var målet 2012 men nu dök denna startplatsen upp när en kompis valde att inte ställa upp. Kännsbra med en provomgång.


Anna Helge efter milen: Detta är mitt andra år och har delat in det i fyra delar, kanske försöker jag öka lite på sista delen. Målet är att det skall vara ett behagligt lopp och det är det hittills. Inte minst beroende på allt som händer runtomkring.


Kille under taget nummer som vid 12km frågar efter distansen: Jag sparar mig för slutet. Känner jag mig fin efter 17 kör jag all in då. Håller jag så är det 4.30 tempo som gäller då. Har inte hunnit träna så mycket som jag velat så jag tar detta som ett test, just nu fegar jag ordentligt.


Thomas Niklasson springer i barfotaskor på väg upp för Götaälvbron: Har kört barfota 2-3 år och har övergått till minimialistisk/animalistisk löpning. Bytte för att utveckla tekniken. Jag kan inte prestera i världsklass men världsklass TEKNIK kan jag skaffa mig. Målet är egentligen 1:45 men jag är nöjd så länge jag slår fjolåret.


Anna Sjögren i Brunnsparken: Har jävligt ont i knäna men är inte trött. Mycket frustrerande. Är född och uppvuxen i Göteborg men har aldrig sprungit Varvet och kände att det var dags.


Eva Karman Reinhold på väg ner för Avenyn ropandes håll till höger: Det känns ok men det är för trångt. 3:e gången jag springer. Jag är inte helt förberedd för loppet men hoppas på att persa på den här banan. Vet ej vad målet är frånsett att ta mig runt. Siktar mot 1:45 men det får bli när man är bättre förberedd och på en snabbare bana.


Ann-Sofie Gustavsson vid 18 km: Känns trögt men jäkligt gött att jag inte gått ännu. Det är en målsättning för dagen och nu är det inte långt kvar. Har inte tränat så mycket. Detta blev mest en flip och detta är ett distansmål.


Vid 19 km står en en kvinna i publiken med en libanesisk flagga: Vi väntar på min man Jack Hadad som går mot 2 timmar. Möjligen har han passerat i sin neongula tröja men jag har inte sett honom i vimlet.


Hans Åkerlund går med typ kilometer kvar: Det känns inte bra med en bristning i vaden så jag går. Det gör ont men detta är tionde året, så jag går i mål. Medaljen vill man ju ha.


Mattias Jonsson sitter på sin cykel och käkar banan: Blev pers idag på 1:14 och nu kollar jag in in övriga löpare. Loppet kändes bra även om det var lite motvind efter avenyn. Bra disponerat lopp och hoppas på lite jogg imorgon. Nu är fokuset för maran. Satsar på 2:40 i Stockholm nästa vecka. Kanske gick jag för hårt idag men vi får se.


Funktionärerna Anna och Eva som ser till att alla passerar mattan vid 20: Det är skönt och svalt i skuggan här och inte alls som förra året. Många ser pigga ut och härifrån är det ju bara slutspurtenkvar. Betydligt bättre scener än förra året då det var många som hade problem i värmen.


Jens Folkeson med bara spurten kvar: Det känns segt alltså, ljumskar, fötter och viljan. Pulsen är inga problem det är benen som sätter stopp. 5:e varvet så nu får man nog stå på sista biten.


Christina Skarin efter målgång: Mitt 3:e Varv och det känns riktigt bra. Borde gått bättre med tanke på vädret men 1:58 är ändå stabilt. Har annars lite problem med fötterna så det är antingen detta eller Lidingöloppet som gäller. Maran på asfalt blir för statiskt.


Ingrid Rudberg i målet: Jag siktade mot 2 timmar men gick under 1:50 så det blev nytt pers. Har gått på 1:50 tidigare men visste inte att det skulle gå såhär bra idag. Nu siktar vi kanske mot nåt annat långlopp till hösten.


Farthållaren Ted Ås efter målgång:Vi som gick på 1:40 höll os jämt och fint på 4:44 snitt. Dessvärre tappade jag min ballong på avenyn och min kollega sin i Allén. Men det gick bra ändå. Det är riktigt behagligt att springa såhär och njuta av folkfesten. Kul at komma i ett gäng såhär.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.