Efter upplevelsen. Foto: Krister Lindström

Varvet - the inside story

ReportageAtt springa en tävling är alltid en upplevelse. Ibland överraskar man positivt och ibland blir det tuffare man hoppats. Hur som helst minns man sina lopp. Nästan alltid vill man göra om och göra bättre.

Nu stod Göteborgsvarvet för dörren. För många av oss löpare och för oss som startat jogg.se är Varvet en av årets stora löparhändelser. I år blev det, trots en viss rutin, en helt ny upplevelse.
Precis som förra året stod vi på mässan för att träffa andra startande och för att få göra det vi gillar mest, möta folk och snacka löpning. Massor av människor har passerat och över 800 har tippat sin tid för årets tävling.

Att stå upp 10-12 timmar varje dag tar på benen. Det fick vi bittert erfara förra året. Likadant har Varvet för oss ofta inneburit tävlingsångest och tunnelseende under själva löpningen. Därmed har vi missat mycket av själva upplevelsen. Därför ställde vi i år upp med en helt annat målsättning, att uppleva Varvet inifrån, att uppleva folkfesten.

Att ställa upp på startlinjen för att njuta av löpningen var en fantastisk upplevelse. Ingen stress, inga tidsmål och endast en önskan om att få flyta med. Att få snacka och att i lugn takt få gå över mattan var en helt annan känsla. Varvet blev nu den folkliga upplevelse det är känt för.
Längs banan träffade vi på andra motionärer, utklädda löpare, veteraner som gjort alla varv, första gångsvarvare, fullt munderade brandmän, barfotalöpare, gångare, bananätande elitlöpare som efter målgång kollade på, engagerade funktionärer och en ständig vägg av supporters. Vi fotograferade och intervjuade. Vi återkommer med dessa samtal längre fram.

Nu, en stund efter målgång, känner vi att det absolut är såhär man skall springa Göteborgsvarvet. Man träffar massor av kul löpare, man hinner dricka på vätskekontrollerna och faktiskt se alla som kommit ner för att heja på.
Vi kan ärligt säga att det var fantastiskt roligt. Visst kommer vi gå för pers på halvmaran igen men det får bli en annan tävling. För oss kommer Göteborgsvarvet i framtiden vara ett upplevelselopp.

Därmed vill vi tacka alla andra startande som gjorde dagens lopp. Visst var det svettigt men det var det värt. Nu firar vi, studerar resultaten och tar nya tag med träningen.

Löp väl!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.