Foto: Subarquitectura

3D Athletics Track

ReportageEfter några dagars regnande och töande så kan man återigen börja skönja löparbanorna i vissa delar av landet. Det kommer lite vårkänslor av takdroppandet. Några av oss kanske till och med längtar till rundslingan. Man har saknat att bränna av några snabba intervaller på tartanen. Raksträcka, kurva, raksträcka, kurva… Varv efter varv.

Men, de flesta jag har pratat med genom löparlivet har snarare någon slags hatkärlek till löparbanor. De är platta, ganska tråkiga, man gör det man ska och sedan går man hem. På gott och ont. Men tänk om det fanns banor som såg ut som den här innovativa varianten som finns i Elda, Spanien.

Löparbanan är designad och skapad av arkitektfirman Subarquitectura och det är en perfekt standardiserad bana med exakta mått – men med en twist!

Twisten är den lilla uppförsbacken som kommer längs ena långsidan och som skapar variation för både löparna och publiken. Publiken kan känna fartvinden från löparnas framfart medan de beskådar loppet - eftersom det finns sittplatser mellan den vanliga banan och uppförslöpan. Snacka om att komma nära sporten.

Den här lilla twisten är det som får mig att bli eld och lågor över något som jag i vanliga fall håller mig långt borta ifrån. Det är en löparbana som till och med jag skulle vilja testa att springa på! Tanken på att få ladda inför att springa uppför en liten, men naggande god stund, känns helt okej.

Nästa gång någon är i Elda, Alicante, i Spanien så hoppas vi att ni testar och rapporterar till oss hur det var!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.