Stötta Motionssamhället

VälgörenhetNär en tänker på det så är Sverige och Motionssamhället helt fantastiskt. Ideella krafter vart en än tittar. Människor som engagerar sig för andras utveckling och glädje. Som i varje liten insats bidrar till något större. Bidrar till folkhälsan.

I stort sett varje lopp vi springer i det här landet har grundats för att dra in pengar till den ideella verksamheten. Anmälningsavgifter blir inte bara till lopp och upplevelser. De blir till klubbstugor, friidrottsanläggningar, ungdomstränare och tävlingslinnen (som aldrig lyckas vara snygga). 

Och om en tänker vidare. Hur många lopp det finns. Hur många stadsmilar. Hur många terrängrundor. Hur många fotbollsklubbar som skapat en eget varv. Det blir stora och livsviktiga intäkter. För folkhälsan. Till det har vi jättarna. Göteborgsvarvet bidrar med 10miljoner/år till sina föreningars verksamhet och Stockholm marathongruppen med 29 miljoner/år till sina  

Så ser vi hur pandemin drar in över landet. En akut kris för som kräver hela vårt engagemang och omtanke här och nu. Men vi ser också hur den här våren rycker undan fötterna för förenings-Sverige när loppen tvingas ställa in. Det blir en långsiktig kris som vi måste tänka lika långsiktigt kring. Hur backar vi vår egen framtid? 

Det är dags att vi som är Motionssamhället visar solidaritet. En startplats kanske inte bara handlar om en själv och något som skall krävas tillbaka. Kanske kan vi komma på nya sätt att bidra i den akuta fasen så det finns lopp att springa även i framtiden...
De ideella krafterna behöver vårt ideella stöd nu. Då skall  vi finnas där. För folkhälsan.


Vi, Motionssamhället, löser det här tillsammans. Med varma hjärtan, rena händer och pigga fötter



1 kommentarer till artikeln

1970 • Malmö
#1
22 mars 2020 - 09:26
Ett sätt är att inte kräva tillbaka anmälningsavgiften från särskilt föreningar. Det dem går in kan vara stora delar av deras årsinkomst.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.