Foto: Peter Holgersson

Lidingö blir vårhelg - tävlar ut startplatser

Tävling


Lidingöloppet har startat en vårhelg. Då det ryktades om att våra medlemmar kunde vinna startplatser tog vi kontakt med Jens som sköter kalaset. 

 

En vårhelg? Med cykel, ulta och milen...trodde Lidingö var 30km backar och höst 

Ja, då Lidingöloppshelgen arrangeras i slutet av september varje år så är vi ju förståeligt mest förknippade med hösten. Men vi har nu även en lopphelg den första helgen i maj med ultramarathon, ett milslopp samt två olika MTB-distanser.


Det konstigaste först MTB-loppet. Berätta…

Lidingöloppet MTB arrangeras för 6:e gången och det väldigt kul för oss att få bredda våra vingar lite. MTB:n körs på lördagen som 63 km eller 23 km. Tävlingsklassen för de vuxna är på 63 km och för ungdomarna är tävlingsdistansen på 23 km. Sen ha vi även lopp för de mindre där man cyklar 6 km eller 3,5 km beroende på ålder.

Loppen i säg är ganska tekniskt lätta då vi endast har två stycken partier på stigar men alla som har vart och sprungit på Lidingö vet att det är backar överallt så vi kan garantera ett vackert, roligt och jobbigt lopp som är seedningsgrundande för cykelvasan.

 

Ultra känns väl ganska ni…

Ja det är med löpning kan vi ju vid det här laget (skratt) och detta har vi kört 10 år nu. Sen tyckte vi det var kul att få in ett ultramarathon på Lidingö utan att det är en varvbana. Blir mycket friare och mindre trängsel än vårt 30km. Och även om det är "kort" (50km) så kommer återigen backarna in i bilden och gör lite extra med varje km. 
 

Och så ett millopp...

Vårmilen är vårt nyaste lopp och kanske inte det snabbste i stan. Men så är den inte i stan heller. Skönt underlag, lite backar och en fin naturupplevelse. Utan sponsoraktiviteter och kommers. Med Vårmilen vill vi få in nya personer att våga testa att springa ett lopp. Vi kommer uppmuntra att springa tillsammans samtidigt som vi kommer ha farthållare som man kan följa om man vill ta milen under timmen eller under 70 minuter.

Kan en göra allt under vårveckan...

Nej, Milen och Ultran går samtidigt. Men man kan köra en STARK och Lidingöloppets Ultrakombo. Alltså MTB 63 på lördagen och Ultran 50 på söndagen så får man en finishertröja som man nog kommer vara ensam med i träningsgruppen samt en permanent plats på vår hemsida under Ultrakombon Wall of Fame.  


Sen hörde vii nåt om att våra medlemmar kunde vinna startplatser.
Japp, vi kör en tävling dedikerad för att nå rätt löpare och cyklister (svara på frågorna till höger/nedan)

 
Edit: Vänner. Tävlingen är nu avgjord. De tre vinnarna blir kontaktade av Lidingöloppet

 

 

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.