1961 • Göteborg

Sävedalsloppet

Lördag 15 oktober 2011 12:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Pers igen!

Strålande väder, fast lite blåsigt – 6-7 m/s från sydväst. Värmde upp med jogg hemifrån och träffade Dan redan innan jag kom in på Vallhamra IP. Vi tog en runda på löparbanan med en fartökning på slutet som som sista uppvärmning fem minuter innan start. När startskottet gick kom vi ifrån varandra, jag öppnade aningens snabbare.

Eftersom jag inte hade min Garmin (den satt kvar på cykeln, och cykeln var kvar på jobbet med punktering), utan var tvungen att använda Polaren som backup, hade jag dålig koll på tempo och fick istället köra på känsla och kilometertider. Min plan hade varit att ligga runt 4:10 den första halvan av banan där det inte är så kuperat, men första två km gick under 4-tempo! Men det kändes helt okej. Sen lugnade det ner sig lite och tempot kom ner på det planerade.

Vid sex km gick Dan förbi tillsammans med en Ullevi-tjej som jag tidigare växeldragit lite med men som jag gick ifrån någonstans runt tre km. Samtidigt fick jag rygg på en Solviking-tjej som jag hade bra hjälp av fram till Björnåsvägen, där jag gick förbi och hon istället tog rygg på mig någon km, vilket förstås också triggade mig att hålla tempot uppe.

Lilla knixen upp till Vallhamra IP var lika jobbig som vanligt, men sen är det bara sista varvets 400 m kvar. Precis som i Bålsta förra veckan var det trögt att spurta, riktigt sega ben nu. Men en liten fartökning kunde jag ändå kosta på mig så jag var rejält utpumpad i mål. Femton-tjugo sekunder senare kom Solviking-tjejen i mål och tackade för draghjälpen – trevligt!

Efter lite snack med Dan och ombyte till torra kläder tog jag en koll på resultatlistan där jag oroväckande nog inte var med. Får hoppas det ordnar upp sig. Tog så en lugn jogg hem igen i det vackra vädret, mycket nöjd med dagens insats!
10   km
Distans
42:13
Tid
4:13   min/km
Snitt
Asics Gel Tarther
Total distans: 
20:39:49
260 km
Kompisar på passet

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
4. Dan gustafsson 41:44 4:10 m/km
5. Erik "Tricky" Fries 42:13 4:13 m/km
6. Andreas A F 45:00 4:30 m/km

Kommentarer

kortben - 15 oktober 2011
Grattis till ännu ett pers! Du har väl aldrig fastnat i vinkelvolten? Var ska detta sluta? Grymt bra gjortt!
Philip Sutherland - 15 oktober 2011
Du och dina pers, man slutar aldrig att förvånas! Stort grattis till en imponerande insats! Nästa 10k lopp trampar du väl mig på hälsenan!
Bodil Ahnoff - 15 oktober 2011
Jahapp, vem är förvånad? -ingen! Supergrattis! Fasen snart är du under 40 min på milen..!
Mina Anger - 15 oktober 2011
Grymt jobbat! Snart är du sub40!
Robert Karlsson - 15 oktober 2011
Grattis Grattis! Nu är du riktigt snabb men det har du ju visat även på träningen, så jag är inte så förvånad,Gött :-D
Jo - 15 oktober 2011
Varför blir jag inte förvånad? ;-) Grattis till ännu ett pers Erik! Jag får jag dig på någon träning snart hoppas jag :-)
Mellanben - 15 oktober 2011
Erik Tricky Pers .. Gattis till ännu ett pers rekord ..! Under 4 min tempo ..och kändes ändå okej.. Hm..Hur går detta till ..vill veta !! ;-)