1954 • Falun

Långpass

Fredag 12 april 2019 15:03

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
En ledig fredag och varför då inte köra ett långpass. Tittade lite på kartan och kom på att en längre variant av Varpan runt kunde vara ett alternativ. Första gången jag springer på grusvägarna vid Hamsarvet. Dit var det ca 13km asfalt och sedan lite backigt uppåt. Där uppe var det lite sämre underlag i de skuggiga partierna. Sedan ned mot Haghed och därefter lite bättre grusväg. Sedan Varpan och asfalt sista 8km. Hade inga som helst ambitioner att hålla någon fart utan tvärtom försökte hålla ned farten. Misslyckades med detta och t ex 5:e 5km gick på 26:00. Det fick jag känna av lite sista 5km då jag blev lite stel och lite ansträngd, men sista milen var ändå den snabbaste. Fast 30km långpass är lite träligt...
Bild uppladdad av Leif Andersson
30,3   km
Distans
2:42:00
Tid
5:21   min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Mats Edelryd - 12 april 2019
En liten iakttagelse:
Tycker det märks på dina distans och långpass att din form är god för dom går fortare än vad dom brukar göra. Jag antar också att din upplevda ansträngning nu inte är större än förut när du kanske sprang 10-15 sekunder långsammare per kilometer på motsvarande pass.

Dagens pass tycker jag bevisar min tes när du inte har några fartambitioner men tempot blir ändå automatiskt lite högre bara för att det antagligen känns komfortabelt.
Att du blir sliten på slutet är inte konstigt. 3 mil är riktigt långt.

Ett mycket fint dagsverke!
Leif Andersson - 12 april 2019
Jo, din analys stämmer.
Oldboy - 12 april 2019
Det ser ju härligt ut, inte konstigt att det går undan. Tre mil är bra jobbat även om jag läser in tre mils njutning i passet:-) Du har blivit bättre på långpass på senare tid!
Anders Andersson - 13 april 2019
Grymt jobbat formen är god
Leif Andersson - 13 april 2019
Anders, tänkte ge mig på Säter maraton. 9v för att gå från IVSM medeldistans till maraton. Lite väl kort tid men det kan gå.
Oldboy - 14 april 2019
Nu förstår jag din träning bättre, kul. Lycka till!