1954 • Falun

Kort intervall

Lördag 2 juni 2018 15:37

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Inspirerad av en veteransprinter från norr så testade jag 8*200m med 3 min vila. Att vila så länge efter bara 200m har jag aldrig testat, men är man en all-löpare vill man testa allt. Så jogg upp till Lugnet och upp till bevis. Accelerationen vid start är mitt sämsta parti men sedan kan jag flyta på med hyfsat steg. Jämn fart, 6 st på 36s och en på 35 och en på 37. Sista 3-4 blev det lite sluggeraktigt sista 50m men annars helt ok. Som jämförelse så ligger jag på typ 39-40s med 1 min vila och 10st. Långa vilan och bara 200m gjorde att jag kunde köra på trots gårdagens snabbdistans.
7,4   km
Distans
1:03:00
Tid
8:31   min/km
Snitt

Gilla passet

Gillas av Helena Zander

Kommentarer

Helena Zander - 2 juni 2018
Vi i ungdoms/medeldistansgruppen älskar när Coch ger oss lite längre vila så vi får bomba på ordentligt :-) Kul att du testar!
Mats Edelryd - 3 juni 2018
Det var inte illa Leif. Du är riktigt snabb!
Vad blir skillnaden i träningseffekt med såna här intervaller jämfört med de du kört förut med längre vila?
Leif Andersson - 3 juni 2018
Som Helena säger kan man trycka på mycket mer så det är ju mer åt sprintträning. Konditionseffekten blir å andra sidan inte så stor men sprinters brukar ju inte springa med pulsmätare. Men jag ville ju inte köra ett konditionspass dagen efter en snabbdistans. Fast det var så roligt så jag kommer köra mer sådana här fartpass.
Oldboy - 3 juni 2018
Fart är kul! Det är en av anledningarna till att jag oftast kör lång vila vid intervallträning. Men sprintintervaller var det längesen nu, funkar inte riktigt med hjärtat känns det som. Men jag ska nog testa nån gång, kort löpning med lång vila kanske inte flimret hinner gå igång på....Men dina tider når jag inte!