1961 • Göteborg

Capital City Trail, Melbourne

Söndag 17 december 2017 03:03

Löpning - Långpass
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Värmen–Erik: 0–2

Även denna veckas långpass gick i stekande värme. 27° på termometern och solen nästan i zenit på en molnfri himmel. Jag följde Capital City Trail, en gång- och cykelled runt hela stan. Försökte hålla ner ordentligt på tempot, både för värmen och för sträckan som skulle vara prick 30 km enligt min mätning på kartan. Några omledningar pga vägarbete och en felspringning gjorde att det blev ett par hundra meter längre. Som vanligt ingen energi med utan bara vatten, en sexdecilitetsflaska som jag fyllde på ett par gånger under vägen. Gissar att jag drack knappt 1,5 liter. Relativt lättsprunget trots värmen. Visst var det lite trögt sista kilometerna men pannbenet behövde aldrig kopplas in.

Det här var sista rundan på södra hemisfären för denna gång, kanske någonsin. Den långa flygresan har gnagt lite på samvetet. Ska vi klara av klimatmålen håller det inte att flyga över halva jorden för nöjes skull. Kommande semestrar får bli på närmre håll, det finns mycket att se i Sverige också. På tisdag lär jag väl få se snö och is om inte annat...


Bilden är från Queen Victoria Gardens/Royal Botanic Gardens där jag spenderade gårdagseftermiddagen och som jag sprang förbi idag.
Bild uppladdad av Erik "Tricky" Fries
30,23   km
Distans
2:46:50
Tid
5:31   min/km
Snitt
144
Snittpuls
162
Maxpuls
178
Stegfrekvens
273   m
Total stigning (map)
240   m
Total stigning (clk)
Brooks Green Silence (Union...
Total distans: 
46:20:23
532 km

Kommentarer

Mellanben - 17 december 2017
Förståndig du är ;-)
Bättre resa än att svepa iväg på veckoslutsresor iaf