1961 • Göteborg

...och stora havet

Tisdag 28 november 2017 08:29

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Gold Coast – Guldkusten! Den mytomspunna, med milslånga sandstränder. Där det är helt naturligt att ta surfbrädan med sig in i snabbköpet (tydligen). Och den lilla hotellpoolen, typ 8×4 meter, har en skylt som förbjuder surfbrädor...

En eftermiddag på stranden med premiärbadning i Stilla Havets tjugofemgradiga vatten följdes av löpning i ungefär samma lufttemperatur allt medan solen gick ner. Tydligen har jag vant mig vid värmen ordentligt nu för det kändes inte alls speciellt varmt. Sprang en runda från mitt hotell på Mermaid Beach upp till den mest klassiska stranden, Surfers Paradise. Verkar som om superkompensationen från förra lördagens marathon kickade in ordentligt idag, det kändes riktigt lätt att springa i strax under femtempo. Mellanmjölk, javisst, men så jämrans skönt att bara ”go with the flow”.

Och i huvudet snurrade en textrad från Coolios ”Gangsta’s Paradise” på repeat i lätt modifierad form: “Been spending most of their lives / livin’ in a Surfer’s Paradise”. Tillägnat de stackare som måste stå ut med det här året om. Sol och bad varje dag, åh vad tjatigt... (Fast det regnar tydligen rätt mycket också.) Rundans namn fick bli en annan musikalisk association.

______

Tyvärr vill inte passet komma över från klockan till Garmin Connect fvb hit, kanske beror det på den rätt kassa WiFi-uppkopplingen. Karta saknas därför tills vidare.

Stigning: 29 m (Nedför 38 m med start/mål på samma plats, hmmm...)
TE: 4.0
940 kcal


Bilden: en klassisk jag var här-selfie. Solen har ännu inte riktigt gått ner, ändå börjar det skymma på ordentligt. En kvart senare är det nästan helmörkt. Det blir natt fort här på den 28:e breddgraden (som jag korsade på rundan).
Bild uppladdad av Erik "Tricky" Fries
15,58   km
Distans
1:16:48
Tid
4:56   min/km
Snitt
148
Snittpuls
162
Maxpuls
181
Stegfrekvens
Brooks Green Silence (Union...
Total distans: 
46:20:23
532 km

Kommentarer

kortben - 28 november 2017
Det låter härligt. Njut av varje sekund!
Erik "Tricky" Fries - 28 november 2017
Det gör jag! :-)
Marcus Österberg HSK - 29 november 2017
INTE alls avundsjuk mycket bättre med 2C och regn i luften blötta fötter o kalla fingrar... hmmm