1987 • Göteborg

Stockholm Marathon - Stockholm

Lördag 3 juni 2017 09:01

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Vad ska man skriva? Förväntningarna var höga, 2,30 eller topp 6 i sm var målet. Esultatet blev strax över (8a på sm). Men va fasen liksom. 8a på sm! Man får va jäkligt bortskämd om man inte är nöjd med det!
Stod inte helt längst fram på startlinjen för att inte lockas med i rusningen flr mycket. Körde ändå för snabbt första 3 km men det är ganska naturligt eftersom dom är nedförs också. Kroppen va sjukt lätt och det va fantastiskt att springa första milen. Jag hamnade visserligen lite ensam ett tag men det va nästan gött eftersom hela publikstödet blev riktat mot mig. Som en rockstjärna typ! Alla dom där ensama passen när man känner sig ensam i hela världen blir liksom kompenserade för av den första milen.
Sen kom buud och ett gäng ikapp och publiken va lite mer splitrad. Men det va ok, att ha buud som ledare av klungan är ju ganska coolt.
Jag och buud drog klungan växelvis. Dom andra var inte alls sugna på det verkade det som. Jag hade väl tänkt låta buud dra lite mer men jag såg att tempot va nån sek för långsamt för min måltid så det va bara att dra min del av lasset för att få gruppen framåt.
Vid halvmaran (passerades på 1,14,31 vilket va precis min planerade tid!)började kroppen kännas lite stel men vi hade fått rapport att vår klunga låg på 11 plats och att ett par framför såg trötta ut så det gav ju lite motivation. Jag kom desutom ihåg maran för 2 år sedan som gick väldigt bra och då va känslan ungefär samma. Så det va bara att köra på.
Djurgården va ganska händelselös men strax efter ökade buud något vilket jag hängde med på. Björn hammar hamnade aningen bakom men swishade förbi vid 31 ungefär och då hade jag redan tappat buud nån km tidigare. Så sista milen blev ensamlöpning även om jag såg björn under lång tid.
Hade jag haft nån att fightas mot hade jag nog kunnat köra ytterligare 30 sek snabbare, men som det va nu va jag ensam så då va det svårt attnpressa det sista. Och ganska gött är väl det.
Tog gel vid 10,18 och typ 31 km. Hade håll bitvis så va inte alls sugen på gel från halvmara och frammåt. Viktigt är att endast dricka "drinking gel" och gärna sippa och inte ta för mycket.
Vädret nästan perfekt. 16 grader och moln. Hade gärna haft 13 grader men det va helt ok ändå! Nästan ingen vind.
Adidas takumi ren sprang jag i. Mycket sköna men ev lite för tunna för den distansen...
42,195   km
Distans
2:31:28
Tid
3:35   min/km
Snitt

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Olle Dahlberg 2:31:28 3:35 m/km
2. Conny Wass 2:38:21 3:45 m/km
3. Henrik Larsson 2:46:56 3:57 m/km

Kommentarer

Niklas Bitén - 6 juni 2017
Kungligt!
Christopher Skog - 7 juni 2017
Riktigt imponerande prestation, inspirerande att se! Medaljkandidat till nästa år?
Olle Dahlberg - 7 juni 2017
Haha Christofer! Hoppas kan man ju alltid!
Stefan van den Berg - 10 juni 2017
Inte bara 8 på sm utan 11-plats i Sverigestatistiken också http://www.friidrott.se/rs/arsbasta.aspx?season=41&class=m
Olle Dahlberg - 12 juni 2017
Jag följer den listan mycket noga Stefan! Hoppas förbättra mig en bit i höst. Frankfurt eller Valencia funderar jag på...
Anders Pihl - 18 juni 2017
Grymt genomfört Grattis
Karibou - 25 juni 2017
Snyggt sprungit! Kul att läsa med. Grattis till ett riktigt fint lopp!