1970 • Lerum

2016 så gick det

Fredag 30 december 2016 12:39

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Tjugo16 är snart till enda, så här gick det för mig.

Innesäsongen satsade jag på att få ett par bra resultat och tränade hårt. Direkt efter nyår satte jag ett fint PB på 60m 8.00 endast 1/100 för att gå sub8 . Kändes bra men så blev jag sjuk på både IVSM i Bollnäs och 5-kampen i Nyköping. En redig besvikelse att inte få ut något efter tre månaders hårt arbete.

Nu blev det till att växla över till distanslöpning och på ett par veckor körde jag 3-4 millopp och förbättrade mig på varje. Varvet gick på 1.29 och det var ju befriande.

Träningen intensifierades med dubbelpass och grejer och 22 juni fick jag till en bra 5k på 18.36 ett av mina bättre. Ökade träningen ytterligare och blev lite för nedtränad när det var dags för VSM. Fick ganska omgående problem med vaderna och kunde inte alls prestera som jag ville i alla de korta loppen och hoppen.

Hem och sura lite för att fortsätta långlöpningen, kan jag komma i form för LL30? VSM i 5kamp ute, det gick upp och ner i de fyra teknikgrenarna. Inte helt nöjd och inför 1500m bubblade det i magen och jag ville spy. Det duggade och var ganska kallt, tog starten direkt och hittade ett raskt tempo. Skönt att höra i högtalarna att Pihlen från Lerum ligger först. Ingen konkurrent över huvudtaget så det var lite vanskligt att hålla farten men det gick med råge. Min bästa gren gav mig bra poäng och från brons till silver, Sunne vann trots att han klev av löpningen.

Vidare in i distans och långpass. Iväg till Hultsfred på VSM på hm. Landade blixtsnabbt in bakom Rung och Karin, konstaterade att det går nog lite för fort för mig men bestämde att jag testar och ser hur länge det går och får väl krypa i mål. Efter ytterligare ett par km började jag tro på det hela, kanske kan jag hjälpa till att dra lite om ett tag? OK vid 16km skall jag anstränga mig men överraskas av att Karin skruvar upp farten och nu släpper jag nästan, huwa. Ligger absolut på gränsen och vi plockar ännu fler löpare med två km kvar. Nu vet jag att det blir ett grymt PB även om klubban kommer. 500-700m kvar och jag börjar långspurten som håller hela vägen SUB86 fanns inte ens i tanken.

Nu lite Lidingöanpassad träning, väl där så stämmer det inte och det blir bara ett plågsamt slit. Nytt pers med två min men oerhört besviken. Helt under isen i okt/nov så trol hade jag någon infektion när jag sprang LL30 :(

December handlar om att komma tillbaka och det går bra på korta/explosiva men inte distans. Nu gäller det att borra ner skallen.

Avslutar dec med ett besök hos ortopeden och sjukgymnasten för att få hjälp att förstå varför det gör ont i fotleder, vader mm. Ortopeden konstaterar snabbt att det inte ät skelettet weeee men hos sg två veckor senare är det inte lika positivt. Själva mätningarna och undersökningen är ok och det är ju bra men totala belastningsnivån är bajs. Brist på återhämtning och vi gissar att det startade redan med den kraftiga träningsuppgången inför långdistansen.

Beskedet är 72h vila mellan löpningarna och jag skall starta med 2km !!!!!!! Två kilometer, är det ett skämt !!! Jag försöker förhandla upp distansen men min sg är stenhård. Jag får ett program med ännu fler tåhävningar och en långsam progression i löpningen med dessa 72h vila emellan. Jag frågade igen om man inte bara kan springa sig igenom? Jo det är det vi gör fast på rätt nivå, svårargumenterat där. Hur (fan) skall det gå på Varvet 2017 och innan dess IVSM i Borås?

Nåväl, jag måste ge min sg chansen, hon är ju proffs på detta. Således sprang jag dryga 2km igår och fick ont i vä fotled men bara en femma på smärtskalan så jag kunde genomföra hela intervallpasset. Mer positivt att dagen efter på styrketräningen så är smärtan NOLL :) vilket betyder att jag kan köra minst lika hårt fast intervaller får vänta till nästa torsdag. Mixed feelings

2016 blev lite kräftgång och ett par käftsmällar men även ett par ljuspunkter samt att jag är starkare som 46 än 25 och det e gôtt. 2017 kommer bli spännande och bra
Nu kör vi

Kommentarer

Anna - 30 december 2016
Heja, heja
Robban Andersson - 30 december 2016
2017 så smäller det till rejält för oss båda Anders! Ses å Gott Nytt År på dej!
Anders Pihl - 30 december 2016
Där kom uppdateringen :)
Fredrik Mindelsohn - 30 december 2016
Japp, nu kör vi! :-)
Karibou - 30 december 2016
Heja heja! Vilket år! Det där med foten: kan du köra alternativt istället? Gööööör tråkigt, men det hjälpte mig iaf att gå från inte kunna gå knappt till springande igen på 5 månader. Då menar jag verkligen cross(tråkig)trainer så det rycker! Och jag håller med att 2km låter som ett skämt. Förra året hade jag givit allt jag hade för att kunna springa 2km eller även 500m utan att få ont i foten...

Ta det lugnt, kompis. Kör dina tåhävningar och dessa dumma 2km. Det är ju 5 månader till GV...

Ha det fint tills vi ses nästa gång!
Samir Touam - 30 december 2016
Tack för gott samarbete på Göteborgsvarvet 2016. Jag räknar stenhårt med en repris 2017! Härlig summering, kul att läsa om dina umbäranden och triumfer!
Niklas Camitz - 30 december 2016
Tack för all insperation! Ska försöka hänga med er på varvet i år!
Janette Rydin - 4 januari 2017
Häftig summering, hoppas på att rehab går bra och att du är på G snart igen.