Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1913 visningar

Ont i knäet

Nina Glebe
1976 • Södra Sandby
#1
16 februari 2009 - 21:39
Gilla  
Jag har läst på om löparknä men tror inte att det är det jag drabbats av.

Jag har ont på insidan av mitt högra knä. Jag har ont i knäet om jag sitter ned på en stol och reser mig till stående. Det är inte alla rörelser som gör ont men känner av det vid löpning.

Jag tränade danceaerobic förra måndagen och hade ont på tisdagen. Så där är nog boven. Många hopp samtidigt som man snurrar. Men nu är det gjort men vad kan jag göra för att bli av med detta igen? Några tipps?

Denna vecka försöker jag ta det lugnt men det är svårt jag vill inte riktigt acceptera skadan så jag kommit igång så bra. Jag tränade hemma till en träningsvideo idag och hade "bara" lite känningar. fokus låg på styrketräning. Kanske dumt? Men det kändes faktiskt lite bättre efteråt.

Tyvärr har jag själv insett att jag måste sluta gå på dansaerobic men det suger för det är det roligaste passet på hela veckan. buhh

Hjälp mig jag ska ju springa en halvmara i maj och har inte tid med detta. : )
Jenny Georgsson Brusling
1972 • fagersta
#2
17 februari 2009 - 07:42
Gilla  
Hej! låter som ngt liknande som drabbades av i höstas. Jag sökte hjälp av en sk sport dr. Jag hade oxå ont insidan av knät. Dr undersökte mej och det var INTE löparknä- som jag befarat, utan kort sena som fäster i knät- från ljumsken. fick äta Dikoflenac i 10 dagar och fick en stretch/stäningsprogram. Det försvann & jag springer som vanligt nu!!

/jenny
1987 • Hisings Backa
#3
20 februari 2009 - 18:42
Gilla  
Någonting som jag skulle rekommendera för dom som har ont i knät, oavsett vad det beror på:

Stå på ett ben med korsade armar samtidigt som du blundar, räkna till 60.
Gör det på båda benen en gång om dagen.

Det här tränar upp stabiliteten i knät och är bra oavsett om man har problem med knät eller inte!
Jan Jensen
1966 • Sollentuna
#4
20 februari 2009 - 20:11
Gilla  
Hej Nina. Vad jobbigt att du har fått ont. har själv liknande problem, Precis som du beskriver det. Visst är det svårt att acceptera en skada eller hur? Särskild när man har en tävling framför sig. Mitt råd till dig är att gå till en specialist asap. En knäskada blir väldigt sällan bättra av att ignorerar den. (Pratar av egen erfarenhet). Trodde först att det inte var så farligt att ha lite ont i knäna (ville inte acceptera att det gjorde ont). Men det blev bara värre och värre. Sedan gick jag tillsist till ortoped som är specialist i knäskadar och sedan magnetröntgen. Svaret blev överbelastning och broskskada. Nu får jag inte springa/cykla på minst två månader, måste käka voltaren fler gångar om dagen och sjukgymnasten tre gångar i veckan… Jag vet att det är jobbigt men gå till en specialist innan skadan sätter sig kronisk. Och vet du… Det finns massor av andra tävlingar om inte du hinner bli klar till maj
Lycka till
/Dansken
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.