Löpning Övrigt 4 inlägg 1485 visningar

Välgörenhetsmaraton mot cystisk fibros

1972 • Chavenay
#1
11 augusti 2020 - 10:53 (Redigerad 11 augusti 2020 - 10:54)
Gilla
Bild uppladdad av Jesper
https://mondefi.vaincrelamuco.org/projects/marathon-contre-la-muco

Hej
Deltar sedan säkert 10 år tillbaka i ett välgörenhetsarrangemang till förmån för forskning och vård mot cystisk fibros. "Vaincre la Mucoviscidose" ("Besegra cystisk fibros) heter organisationen som jag sponsrar och de får nästan alla sina pengar från olika arrangemang.

Jag deltar i ett specifikt arrangemang i Paristrakten (St Germain-en-Laye) men i år riskerar evenemanget att ställas in pga Covid, vilket skulle ge ett enormt hål i kassan. De har snällt ställt frågan till de vanliga deltagarna om de i stället kan köra egna insamlingar via egna "Challenges". De tillhandahåller webbsidan (som säkerställer att pengarna går till organisationen) för insättning av bidrag och hjälper till med kommunikation. Utövarna informerar sin omgivning om möjligheten att bidra. Där är jag nu.

Jag kommer att göra en maraton i min lilla by (det blir typ 21 varv!) där jag också försöker få med mig andra, som skall springa delar av loppet (eller hela) med mig och skapa egna insamlingar. Hittills har jag fått napp hos 3-4 pers (men jag har nyss börjat) och det verkar som om jag kommer att få sällskap hela vägen. En halvmara, en 10km och en 8km har informellt skrivit upp sig. Har även mina döttrar som kommer att dela ett maratonlopp, 21km var således, fast på cykel (13 och 16 år gamla).

Vill du vara med och bidra, v.g. gå in på länken ovan (eller nedan!).

Tack för att du lyssnat! :-)
Mvh
Jesper

https://mondefi.vaincrelamuco.org/projects/marathon-contre-la-muco

"Mitt lag" från de senaste åren heter "Les Chaussettes Roses" (rosa sockorna). Gissa varför?!
1972 • Chavenay
#2
11 augusti 2020 kl 11:01
Gilla
Bild uppladdad av Jesper
Guide/Översättning från franska till engelska, för den som vill göra en insättning
1972 • Chavenay
#3
11 augusti 2020 kl 11:02
Gilla
Bild uppladdad av Jesper
1972 • Chavenay
#4
17 augusti 2020 kl 15:08
Gilla
Bild uppladdad av Jesper
Första "välgörenhetsveckan" avslutades med drygt 4 timmar sport i helgen fördelat på 70km cykel, 15km jogg och 1.3km simning.

Veckan var nog lite väl häftig och jag får se till att spara krutet till löpningen i fortsättningen, samt att se till att få in 3 vilodagar / vecka. Fick en (väldigt) liten känning i knät som påminde om den som tvingade mig till en 9 veckor lång paus i höstas. Bäst att släppa på gasen lite...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.