Löpning Träning 8 inlägg 3684 visningar

Löpvila efter säsongen?

1969 • Stockholm
#1
29 oktober 2018 - 09:35
Gilla
Kör årets sista maratonlopp i Nice i helgen. Började redan med Tokyo i februari så det blev en lång säsong. Har i år sprungit rekordmånga maraton men i ett lugnt tempo. Nu kommer ju den stora frågan ska man ta två veckors löpvila för att låta kroppen vila lite och istället cykla (inomhus). Hur gör du? Tar du vila, eller kör du på som vanligt?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
29 oktober 2018 kl 09:58
Gilla
Jag har aldrig löpvilat om jag inte varit skadad, mest för att jag älskar löpningen i sig. Tror knappast det är till nackdel om man vill vila, gäller väl egentligen bara att var fysiskt aktiv i någon form under vilan.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
29 oktober 2018 kl 10:21
2 Gilla
Jag tycker det kommer naturligt av att vädret blir sämre.

Motivationen att ge sig ut i regn och rusk blir, åtminstone för mig, betydligt sämre.

Men snart börjar löpband på gym-säsongen. Så att man kan återuppta traditionen av att bli den mest hatade personen på gymmet. Den som blockar ett löpband i 1 timme. :-)
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#4
29 oktober 2018 kl 10:27
Gilla
Jag kommer köra på då jag varit lite småskadad och fått dra ner volymen en hel del. Jag kommer planera att öka på volymen och om jag blir less framöver så kommer jag lägga in löpvila en vecka om huvudet behöver det. Men annars kommer jag planera 3 veckor ökad volym + 1 vecka lättare.
Just nu vill jag bara springa mer och mer!
1961 • Oskarshamn
#5
29 oktober 2018 kl 10:35
Gilla
Precis som #2 Lars så trivs jag med att springa så jag har ingen lust att ta en paus. Dessutom gillar jag i motsats till #3 Hobbylöparn att trotsa elementen och ge mig ut i ruggigt väder. Förhoppningsvis blir det vinter också så man kan få lite omväxling på skidor och skridskor. Däremot tycker jag det är tråkigt att träna inomhus.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#6
30 oktober 2018 kl 09:11
1 Gilla
Hihi, jag såg faktiskt en löpare trotsa sidoregnet i morse.

Mycket strongt, med tanke på att hunden knappt ville gå ut. :-)
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#7
30 oktober 2018 kl 10:23
1 Gilla
Kör på, men inte som vanligt. Brukar bli mer alternativ träning, framförallt styrka. Springer en hel del, men hellre volym än kvalite. Finns möjlighet är en långresa perfekt att planera in efter årets sista lopp. Löpardojjorna tas såklart med, men den löpning som blir av är bara underhåll och för att det är så fantastiskt skönt att komma ut o sträcka på benen om mornarna. Efter ett maraton brukar jag normalt ta några veckor (2-3 veckor) med mindre löpning och hellre träna annat, tills jag känner att både kropp o knopp har hämtat sig. Behöver det både mentalt och fysiskt.
1989 • Alingsås
#8
30 oktober 2018 kl 13:44
Gilla
Som många med mig kör jag mycket lågpuls och distans snarare än tuffa pass och intervaller 2-3 månader i Försäsongen. Först ca. 2 månader innan drar jag igång hårdare löpning.
Den övriga träningen är den samma om inte mer, lättare att bygga grund och styrka när man inte fokuserar och vilar mycket efter tävlingar!

Kör på i ditt tempo och vila om du känner att du behöver det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.