Löpning Tävlingar & Motionslopp 31 inlägg 3863 visningar

Göteborgsvarvet, köpes!

lisa granhed
1977 • Kungälv
#1
2 december 2008 - 11:48
Gilla
Hej!
Var nog lite naiv när jag trodde att jag skulle kunna anmäla mig till Gbg´-varvet i nov. Jag som nu äntligen bestämt mig för att springa kan nu inte! Någon som vill sälja sin startplats!? Lisa
< < < 1 2 > > >
1960 • Halltorp
#2
2 december 2008 kl 12:25
Gilla
Tyvärr är det inte tillåtet!

Saxat ur Göteborgsvarvets hemsida.

Kan man byta namn på en löpare?

Jag har en kompis som inte kan starta. Kan man byta namn på hans startplats så att jag kan ta över hans anmälan och springa?

Svar: Vi kan tyvärr inte hantera namnändringar. Det skulle det betyda ett enormt administrativt arbete med tanke på det stora antalet löpare. Vi kan heller inte tillåta att man springer i annan löpares namn - främst av säkerhetsskäl. Om något skulle hända måste vi veta att det är just den löparen som är registrerad på ett visst startnummer.
Anders S
1973 • Göteborg
#3
2 december 2008 kl 17:20
Gilla
Jaha, trodde du ville köpa hela GBG-varvet ;-)

Sanningen är väl att de inte vill att alla som anmält sig skall springa.
Visst kan du köpa en startplats, men alltså inte springa i ditt eget namn.
2006 • Alingsås
#4
2 december 2008 kl 17:28
Gilla
Tillåtet eller inte. Det sker ju i varenda lopp som bli fullt att folk köper en startplats och springer i säljarens namn.
1971 • Ödeshög
#5
2 december 2008 kl 17:42
Gilla
Visst går det, men hur roligt är det egentligen? Om man inte bryr sig om tider eller seedning till nästkommande år så må det väl vara ok.
1963 • Göteborg
#6
2 december 2008 kl 18:35
Gilla
Annars får du väl försöka på andra sidan Kölen. http://www.kondis.no/default/index.php?aid=78885&k=sjef%2Fforsiden&mid=
Per Jacobsson
1970 • Stora Höga
#7
3 december 2008 kl 10:55
Gilla
Skatteverket hanterar ju namnändringar. Hur blir det om man köper en startplats av någon och sedan byter sitt eget namn till säljarens?

Eller kanske enklare: sök rätt på någon som heter likadant som en själv och har en startplats, övertala denne att sälja platsen till dig.

;-)
Niklas Johansson
1973 • Norrköping
#8
3 december 2008 kl 10:58
Gilla
Hehe.. Klockrent! :-)
1982 • Värnamo
#9
3 december 2008 kl 10:59
Gilla
Per:

Där uppstår ett stort problem för egen del...
Vad jag vet så är jag rätt ensam om att heta som jag gör i världen=)

Då blir det nog lättare att byta namn istället!!
Per Jacobsson
1970 • Stora Höga
#10
3 december 2008 kl 11:08
Gilla
Du kanske kan gifta dig till ett dubbelnamn, med nån som heter Johansson eller nåt hyfsat vanligt. Gör en sökning på goteborgsvarvet.com efter folk som heter Fredrik och hitta sen en partner som har samma efternamn som Fredrik med startplatsen.
Fast det kanske krävs obscena summor pengar för att få någon att sälja sin uppenbarligen hett eftertraktade startplats...

Ett annat alternativ är att bita i det sura äpplet och anmäla sig i tid nästa år. (säger han som har en plats)
1966 • Karlstad
#11
3 december 2008 kl 11:27
Gilla
Ytterligare ett scenario är att löpare nummer 5678 faller död ner efter en mil. Man underrättar anhöriga till Lars Larsson att han tyvärr är död när det egentligen är Karl Karlsson som sprungit i fel namn.

Det är en situation som inte är acceptabel ur någon vinkel, så det är inte särskilt konstigt att man inte tillåts överlåta nummerlappen.
Att de inte kan administrera ett namnbyte.. det är ju en helt annan sak.
1982 • Värnamo
#12
3 december 2008 kl 11:36
Gilla
Ja det har du ju rätt i...
Lite halvjobbigt att bli dödsförklarad bara för att man har sålt sin startplats!

Men som som tur var har jag varit ute i god tid också och har en startplats...
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#13
3 december 2008 kl 12:40
Gilla
Det går alltid att konstruera situationer som gör att dåliga saker händer om man gjort på ett visst sätt (överlåtit nummerlappen, i exemplet). Det gör inte att det är nåt man egentligen behöver ta hänsyn till.
Det är inte göteborgsvarvsledningen som underättar anhöriga att Lars Larsson har dött, det sköter polisen/sjukvården. Och lämpligen kollar man upp identiteten lite noggrannare än bara konstatera att han har en nummerlapp på sig innan man ringer anhöriga (t.ex kan han ju ha lämnat in id-handlingar i förvaringen), och sen frågar man först de anhöriga om Lars Larsson sprang Gbg-varvet innan man rent ut säger att han är död.

Att i datoråldern med möjlighet för folk att själva göra ändringar anföra administrationssvårigheter är fånigt, och att inte kunna överlåta nummerlappar av säkerhetskäl är att missuppfatta vad säkerhet är.

Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#14
3 december 2008 kl 12:45
Gilla
Ett annat scenario som kan tänkas, kanske gripet ur luften - vad vet jag?!?!? MEN....... att om löpare 5678 - Lars Larsson sålt sin startplats så kaaaaanske man skulle kunna tänka sig att nämnde Lars har meddelat sina anhöriga att han INTE tänker springa loppet...........eller?!

Acceptabelt eller inte, folk dör överallt i världen, så också på löpartävlingar. Knappast något som vare sig Lars eller Karl eller GBG-varvet kan rå för.........bara att hoppas att Karl om han springer har skrivit sitt mobilnummer på Lars nummerlapp, typ före start, svårare än så är det väl inte?!
Per Jacobsson
1970 • Stora Höga
#15
3 december 2008 kl 13:40
Gilla
Man kan ju beställa mellantider via SMS baserat på startnummer, om man t ex som anhörig vill följa Lars Larssons framfart i loppet. Om då vederbörande faller död ner, borde väl det redovisas i SMS:et som rimligtvis går till rätt anhörig?







Ok, det var en aning morbid humor.
Annars håller jag med Magnus.
1966 • Karlstad
#16
3 december 2008 kl 14:57
Gilla
Ja, ni kanske har rätt. Man kanske borde få handla fritt med startnummer och startgrupper och räkna med att en stor andel av de startande är andra än de som avses. Man kan ju slopa anmälningsavgiften också eftersom kanslierna inte fyller någon större funktion, och bara märka ut start o mål med färgmarkeringar. Sen springer var o en när de får lust, och OM de dör under passet så får de sörja för själva att deras anhöriga samlar upp dem efter önskemål. Ett visst svinn får man räkna med.

Eller så finns det en tanke bakom de regler som finns, men det verkar ju långsökt.
Anders S
1973 • Göteborg
#17
3 december 2008 kl 15:10
Gilla
Men glöm inte hur glada de anhöriga kommer bli när Lars inte är död utan sitter på en uteservering och myser med en stor öl. :D

Peter, i de flesta lopp får man göra namnbyte. GBG-varvet drar in ganska stora pengar och låter samtidigt loppet gå på cykelbanor lite här och var. Det är på grund av att man inte tillåter namnbyte som folk springer i andras namn. De säger att det kräver en stor ökning av administrativa resurser som går ut över startavgiften. Varför inte lägga det på löparna själva att se till att registrera ett korrekt namn innan ett visst datum, säg några veckor innan? De har väl ingen kontroll att över att det är mig själv jag anmälar nu heller?

GBG-varvet vill ha in betalt från 55 000 löpare men helst skall inte mer än 45 000 stå på startlinjen. Annars hade man gjort annorlunda.
2006 • Alingsås
#18
3 december 2008 kl 15:17
Gilla
Jag tror nog att det mer handlar om ekonomi. De är ju ganska få lopp som blir fulla, men i de flesta lopp finns det folk som har betalt men inte kan springa och skulle de kunna överlåta sin plats så skulle arrangören gå miste om intäkten från den som övertog platsen. Det var väl en praxis som man införde i början och som har levt kvar. Det skulle ju inte vara några som helst problem för arrangören att registrera om till en annan person mot en mindre administrativ avgift om viljan fanns.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#19
3 december 2008 kl 17:45
Gilla
Peter H: Kom igen! Att kritiskt källgranska är nästan en medborgerlig skyldighet. Dessutom om du, i detta fall, har betalat för något (startavgift)
Självklart skall det finnas regler där regler är befogat och bevhös. När det gäller att kunna köpa/byta en startplats så finner jag det mycket konstigt att GBG-varvet, som organisation inte skulle kunna klara detta. För hur många är det, egentligen som byter eller av olika anledningar inte kan starta??! ! 1000 st.......2000st?!

Saxat från GBG-varvets sida;

"anmälningsavgift t.o.m 10 nov. 395:-...."

Jag vet inte om detta stämmer, men det låter rimligt om jag jämför med LL m.m. Är det fel får någon skrika till.

MEN....om vi räknar lågt och antar att 45000 personer har betalat denna avgift så får vi en nätt summa på 17 775 000 :- .............

Precis som MIkael skriver så skylle man säkert på att det är en ekonomiskt fråga men för nästan 18 miljoner så borde det inte vara särskilt svårt att administrera de löpare som av olika anledningar inte kan starta. Det hade jag själv kunnat göra i en excel-fil utan att blinka.
Jag förstår självklart att utgifterna är många och stora för tillstånd, trafik m.m men hela Göteborg får ju ett stort uppsving under denna helg så detta är något som nästan ligger i helga Göteborgs intresse, skulle jag anta.

Lägg till en mindre avgift, som Mikael skriver så blir det ju en win-win-situation :-) Bra för alla, alla glada!
1968 • Falkenberg
#20
3 december 2008 kl 18:08
Gilla
Vill Varvet slå rekord för antal deltagare i årlig halvmara får de väl inte ha hur många "non-starters" som helst. Då bör det gagna dem att tillåta personbyten. Någon som vet vad rekordet ligger på?

Ett problem är ju seedningen, kan jag tänka mig; när folk säler startplatser till andra som är långsammare löpare råkar man ut för större problem med folk i vägen för andra. Men det är ju inte halva deltagarantalet som byter ju, så det borde vara överkomligt, så länge folk håller till höger för att låta snabbare löpare komma förbi.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.