Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3917 visningar

Fel på träning eller medicinfel?

Pär
1972 • Höör
#1
25 maj 2018 - 21:25
Gilla
Är en glad amatör som försöker springa 5 km varannan dag senaste 10 dagarna. Det går hyfsat bra och senaste veckorna kommer jag ner på 35 min från 40 min. Jag springer inte hela tiden. Tyvärr är jag tillfälligt sjukskriven för mental stress och fått Mirtazapin att sova på. Den fungerar bra! Jag har ätit den innan utan större problem med biverkningar.

Men, i andra veckan med Mirtazapin började jag känna mig lite stel i benen efter jag suttit ett tag. Dagen innan hade jag sprungit tre minuter snabbare än förra gången jag sprungit. Benen har fortsatt att krångla, men jag har ändå.sprungit fortare och varannan dag. Känslan i benen är ytligt brännande, stelhet när jag inte rör mig. Känsla av svullenhet, men jag kan inte se någon direkt svullenhet. Har även ledvärk. Det är värst på kvällen och mest underbenen. Jag blir inte klok på om det är biverkningar från medicin eller om det har med löpningen att göra. Enligt Fass så finns kan man ha sådana biverkningar.

Jag springer ändå och det går bra, höger ben känns bättre då, vänster sisådär. Lite svullen känsla.

Jag är lite överviktig 179 cm lång och 83-84 kg och är 46 är.

Vad tror ni? Medicinen eller löpningen? I
1961 • Göteborg
Administratör
#2
25 maj 2018 kl 21:34
Gilla
Har du gått från noll till att springa fem kilometer varannan dag, dessutom fortare varje gång, tror jag ditt problem stavas t-r-ä-n-i-n-g-s-v-ä-r-k. Backa av lite, spring kortare och/eller långsammare ibland. Och lägg in en extra vilodag då och då.
Pär
1972 • Höör
#3
25 maj 2018 kl 21:38
Gilla
Nej, jag kanske var lite otydlig där. Jag har sprungit/gått 4 eller 5 km på runt 40 min tre gånger i veckan till att öka träningsdos till varannan dag och springa på 35 -36 min.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
25 maj 2018 kl 22:47
Gilla
Jag tror på biverkningar eftersom symptomen stämmer. Visst kan en del av det vara träningsvärk men knappast ledvärk och inte gärna brännande känsla på benens yta. Men det kan vara värt att prova med att gå i stället för att springa en dag.
O=m du träffar läkaren igen så fråga om det bara är en obehaglig känsla eller om det händer något i kroppen som gör att det kan vara dåligt att springa ( i så fall hoppas jag du kan få en annan medicin som fungerar).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.