Löpning Kläder, Skor & Prylar 13 inlägg 5961 visningar

Springa långt i Nike Structure?

1979 • Bollnäs
#1
6 maj 2018 - 14:49
Gilla
Erfarenheter av att springa långt i Nike Structure?
Har sprungit i Nike Structure ganska mycket, men när jag springer lite längre 23km+ så får jag ont i fötterna.
En säljare på en butik sa att dom skorna har rätt dålig dämpning, och tyckte istället att jag skulle handla ett par Soucony Guide för mina långa pass.
Får en känsla att det är väldigt få som springer i Structure. Finns inte så mycket skrivet om dom om man söker tex här på jogg.
Erfarenheter av dom skorna? Är dom så dåligt dämpade?
Har sprungit hela vintern i icebugs, pass på upp till 32km utan problem.
Ska springa maran om 4 v så blir lite stressad av det här.
1986 • Stockholm
#2
7 maj 2018 kl 11:15
Gilla
Jag har sprungit relativt mycket i Nike Structure genom åren. Tycker att de funkar bra men på sistone när jag har gått in lite mer för löpningen har jag provat några andra modeller - Saucony Kinvara, Nike Epic React osv.

Säljaren kanske har rätt vad gäller att Structure har dålig dämpning, det är ju en ganska hård sula. Det känns som skor man måste använda rätt många mil innan sulan mjukar upp sig. Jag har alltid tänkt att de har mycket bra dämpning men det kanske är fel… Jag har iaf aldrig upplevt att man får ont i fötterna efter långpass med Structure.

Ska också köra maran och kommer förmodligen att springa i Epic React. Testade dem på Kungsholmen Runt nu i helgen och de kändes mycket bra!
Stefan Johansson
1969 • Norrtälje
#3
7 maj 2018 kl 16:44
Gilla
Structure är inte dåligt dämpade. Däremot är dämpningen rätt hård, vilket hänger ihop med att det är en stabilitetssko.

Det hela är väldigt enkelt. Får du ont i fötterna efter 23 km ska du naturligtvis inte springa maran i dem - du ska ju springa ytterligare 19 km.
Du bör pröva ut nya skor omgående, så att du hinner testa dem på något långpass innan. Vilka skor du ska använda måste du klura ut själv. Ett tips är ju att börja med säljarens förslag.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
7 maj 2018 kl 18:12
Gilla
Släng de där Structure på sopen och skaffa Nike Pegasus 34 el 35 istället. Extremt sköna med sina luftkuddar under häl och trampdyna.
1979 • Bollnäs
#5
7 maj 2018 kl 18:35
Gilla
#3 hmm jo så kan det ju vara. Men blir inte alla stabila skor hårda i dämpningen isåfall? Upplever kanske att Structure 20 känns mjukare än 21an.. men kanske är för att jag sprungit mycket mer i 20.

#4 Har ett par Pegasus 34 också, men dom blir tyvärr för mjuka för mig. Behöver lite stabilitet. Har sprungit ca 200km i dom men slutar alltid med att jag börjar känna i knäna. Tyvärr..
Stefan Johansson
1969 • Norrtälje
#6
7 maj 2018 kl 21:11
Gilla
#5: Du svarade precis på frågan själv. Pegasus var för mjuka eftersom du behöver stabilitet. Nu finns det ju mer eller mindre hårda stabilitetsskor.

Om nu säljaren föreslår Saucony Guide så är väl det bästa alternativet att börja med att testa dem. Att komma till ett löparforum och fråga vilka skor man ska använda är egentligen rätt meningslöst. Det slutar alltid med att folk rabblar upp sina favoritskor och det hjälper ju inte dig särskilt mycket.

Vilka skor som passar en enskilt person bäst är 100% individuellt. Därför är skotester där man utser en vinnare inte till ett dugg hjälp. Det är ju inte som när man testar bilar och kan testa en mängd objektiva faktorer som bränsleförbrukning, reservdelskostnader, krocksäkerhet osv.
1979 • Bollnäs
#7
7 maj 2018 kl 21:50
Gilla
#6 förstår mycket väl att skor är väldigt inviduellt. Frågade egentligen inte vilka andra skor jag ska köpa, utan var mest nyfiken på hurvida Structure funkar som en långdistanssko iom att det är väldigt sparsamt med info om just det.

Sen är det ju ganska självklart att en säljare vill sälja skor, så väljer att inte enbart att gå på hans åsikter. (Även om han mycket väl kan ha rätt). Vill ha lite mer kött på benen innan jag lägger ett par rätt nya skor åt sidan, för att handla nya skor av ett helt annat märke.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#8
7 maj 2018 kl 22:56
Gilla
Från en som sprungit i både Structure 21 och Pegasus 34, kan jag säga att Structure framstår som stumma i jämförelse. Jag skulle vilja sträcka mig så långt att säga att det är en dålig sko. I alla fall om man jämför med Pegasus som vunnit hur många utmärkelser som helst.

Dessutom är jag fundersam till om pronationsskor verkligen är mer stabila.

Men för all del, fortsätt spring i Structure.

Jag har för övrigt Guide 9 också. En bra sko, men Pegasus 34 är bättre.
1979 • Bollnäs
#9
8 maj 2018 kl 06:37
Gilla
#8 Ja, har som sagt ett par Pegasus 34 som jag gillar skarpt, och skulle sjukt gärna vilja springa i dom. Har försökt flera ggr (jag tänker att mina ben/fötter borde kunna vänja sig till dom) men efter 2-3 pass så slutar det alltid med att jag får ont i knäna. Går jag tillbaka till en stabilare sko så försvinner det onda.
Har även skor från Hoka, Altra, inov8, icebugs, Asics.
1971 • Nykvarn
#10
8 maj 2018 kl 07:49
Gilla
Amerikanska elitlöparen Galen Rupp som nyligen vann Prag Maraton på 2:06 använde i alla fall för några år sedan Nike Structure som mängdträningssko så visst går det att springa både långt och mycket i den . Det är en gammal uppgift så han kanske använder andra skor idag, har är ju en typisk tunn elitlöpare men mycket hög veckomängd och det är ju inte ovanligt att elitlöpare använder tyngre och stabilare skor för mängdträningen.

Men som sagt, är de inte bra för dig så titta efter något annat.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#11
8 maj 2018 kl 20:22
Gilla
Jag körde tidigare all min träning och ca 15 maror i Nike Structure. Funkade alldeles utmärkt. Provade sedan Hoka Arahi och har inte köpt några nya Structure sedan dess.
1979 • Bollnäs
#12
8 maj 2018 kl 21:42
Gilla
#11 aha ok
Har testat några Hoka (Bl.a. Clayton 2 och Cliffton 3. ) dock aldrig Arahi.

Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#13
9 maj 2018 kl 07:05
Gilla
Gör det! Arahi är en stabilitetssko precis som Structure, men med Hokas karakteristiska dämpning och rundade sula. Saucony Guide är också ett bra alternativ om du vill ha en mer traditionell sko.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.