Löpning Övrigt 4 inlägg 953 visningar

Fotfråga

1969 • Bara
#1
7 april 2018 - 23:40
Gilla
Har alltid varit plattfotad. Trodde jag åtminstone. Frågan är om sånt kan ändras så att man till och med får höga fotvalv? Gjorde testet på den här sidan.
https://heelthatpain.com/foot-arch-type-test/

Mitt test ser ut som den blåa bilden i mitten. Inget avtryck alls på hålfoten. Kan man bli sådan av att använda fel skor eller har jag levt hela livet på lögnen att vara plattfotad när jag inte var det? Kanske tagit det för givet eftersom andra sagt det.
1969 • Bara
#2
8 april 2018 kl 00:22
Gilla
Studerade bilderna en gång till. Riktigt så illa är det inte. Mitt emellan den gröna och den blåa. En antydan till höga fotvalv. De neutrala skorna jag skaffat fungerar bra iallafall. Inga problem med dem.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
8 april 2018 kl 06:41
Gilla
Jag har historiskt haft ganska låga fotvalv, men de har succesivt blivit bättre med åren. Särskilt nu med löpningen.

Jag gjorde en löpanalys när Sauconys Stride Lab var på turné och fick domen neutral, vilket även visade sig på film. Mina fotavtryck är också den mittersta på sidan du länkade till.

Något jag försökt anamma är att gå och springa med fötterna pekandes rakt fram. Det gör att du kommer upp på yttersidorna av fötterna och trampdynan aktiveras mer, än om fötterna pekar något utåt. Jag har också fått för mig att det blir ett effektivare löpsteg då.

Kanske kan vara värt ett försök?
1969 • Bara
#4
8 april 2018 kl 12:30
Gilla
Ja, springa med fötterna pekandes framåt har jag försökt sträva efter. Plattfotade kan få problem med knäna. Har jag aldrig haft. Däremot med ömmande hålfot. Var så problematiskt att jag ofta fick stanna och massera. Ingen direkt smärta utan mer som uttröttad vävnad. Det har i stort sett försvunnit.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.