Misstänker vätska i knä - Löpning
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3487 visningar

Misstänker vätska i knä

1994 • Luleå
#1
4 mars 2018 - 16:48
Gilla 
Som topic lyder misstänker jag vätska i mitt ena knä. Har under en period nu känt en tröghet/tunghet i knät. Ser ingen större svullnad men har märkt ibland att det rodnar, känner konstant av en trötthet, när jag väl kommer igång existerar inte problemet.

Talat med vårdcentralen och fick då ordination om att prova pronaxen i minst 7 dygn om det finns en inflammation. Vilket jag inte tycker har gjort någon märkvärdig skillnad överhuvudtaget.

Inte löpt nu på 2-3 veckor och upplever att "vila" inte gör någon skillnad. Kan uppleva att stretcha framsida lår kan lätta på den lustiga känslan något?

Någon här som har erfarenhet av liknande problem?
1973 • Åkersberga
#2
4 mars 2018 - 20:27
Gilla 
Fick det för några år sedan när jag ökade löpvolymen och sprang mycket upp och ner i backar plus ganska mycket benträning vid sidan om. Fick vätska i höger och vänsterknä som svullnade mest när jag böjde benet och kände precis vid sidor om knäskålen. Jag fick halvera löpfrekvensen från 6-7ggr/v till varannan dag och undvek kuperade slingor och nedforslöpning och det gav med sig efter ca 6 månader.
1994 • Luleå
#3
5 mars 2018 - 08:51
Gilla 
#2 tack för ditt svar och vad skönt att det löste sig för dig! Kan säga att jag har inga jätte stora problem men vill och andra sidan inte ha någon värre utveckling heller. Upplevde av en 5km runda dagen efter att det gjorde onormalt ont i knät. Kommer att börja cykelperioden snart och avlasta löpningen något.

Upplevde du ett ljud från knät när du böjde på det? Likt bubblor som sipprar.
1973 • Åkersberga
#4
5 mars 2018 - 16:43
Gilla 
Jag fick mest ont i knän och kände att något tog emot när jag böjde benen eller satt på huk och de gjorde lite ljud av svullnaden vill jag minnas.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons