Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 4608 visningar

operation eller ej av peroneus

1972 • Sjöbo
#1
13 december 2017 - 09:21
Gilla
Har i många år, sedan en stukning i tonåren, haft ont strax under hö fotknöl. Oavsett belastning har det alltid gjort lite ont. Sen jag började springa för ett antal år sedan har dock smärtan tilltagit, framför allt initialt under passen och framför allt efteråt då jag haft rejäl beröringssmärta. Men då smärtan inte blivit så pass besvärlig att det påverkat min rörlighet har jag inte riktigt gjort något åt det. Nu håller jag dock på att skruva upp mängdträningen och kör fler och fler långa pass, tanken är att jag 2018 ska göra en marathon och gärna lite ultralopp. Då verkar det dumt att ha problem med en fot. Jag besökte således en fotläkare igår, de kommer slätröntga och göra ett ultraljud, men har var lite inne på att det sannolikt är något fel med peroneussenan och att det kan innebära operation, med 4-6 veckors stövelstöd och minst 3 månaders "löpförbud". Jag förstår hans poäng men skulle gärna höra lite om någon har erfarenhet av operation/andra rehabinsatser, vissa ortopeder är ju tämligen glada i att operera. Jag har försökt göra lite rehab med tåhävningar, "snedstretcha" och massage, men det har snarare bara gjort att det gjort mer ont.

Kan också säga att jag ibland upplever att foten är lite instabil, jag stiger oftare snett och vrider foten, samt har mer ont i fot och fotled i allmänhet i jmf med den andra foten.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
14 december 2017 kl 00:30
Gilla
Om foten är instabil och fullt rörlig kanske stretch förvärrar saken. Styrketräning är i så fall bra - balansplatta, övningar med gummiband och allt annat jag inte kan, självklart fortsätta med tåhävningar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.