Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3321 visningar

Vilka skor ska jag ha?

1978 • Vega
#1
8 november 2017 - 12:49
Gilla
Har ett gäng skor redan. Men köpte ett par Kayano 24 nyss. När jag springer med dom så får jag ont ganska snabbt i höger ben och rumpa.

Känns som jag sätter i höger fot med höger "kant", och sedan så vickar foten in åt vänster för att landa platt. Kanske lite dålig förklaring, men har inget annat bättre förslag.

Får då ont speciellt i benhinnor i underbenet och även i rumpan. Detta gäller mestadels på plan mark, springer jag exempelvis i skog och så känns det inte alls lika mycket. Gissningsvis har det att göra med att fötterna och benen jobbar mycket med med olika vinklar för rötter, stenar m.m.

Men, till saken hör att jag har Adidas Boos (kommer inte ihåg exakt modell), vilka inte alls har samma problem. Men jag skulle vilja ha ett par skor som är mycket dämpade och inte exakt likadana som Adidas, för att träna _lite_ annorlunda. Förslag på skor? Märke och pris är oväsentligt.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
8 november 2017 kl 19:32
1 Gilla
Kayano har jag för mig har "pronationsskydd", det är väl det som tippar in din fot. Får du träningsvärk eller "ont på riktigt" i dem? Ont på riktigt betyder ju fel sko, helt klart.
Viktigt när du väljer skor är att de känns bra att springa i redan från början, på löpbandet i butiken. Det finns ju många andra märken. Ta nåt annat än Adidas. Nån som har sprungit i Boost (var det väl) får tipsa om skor med liknande känsla.
Ola Svensson
1979 • Asarum
#3
9 november 2017 kl 10:11 Redigerad 9 november 2017 kl 10:16
1 Gilla
Jag har sprungit en del i Adios 2, både utan och med boost, tycker bäst om de utan boost. Just nu växlar jag mellan Adios på snabba pass/lopp och Nike Pegasus på övriga pass. Pegasus tycker jag är väldigt prisvärd, går att få till bra pris om man googla runt lite. Mina Pegasus 33 kostade 600kr och mina Pegasus 34 kostade 900kr. Andra tips på neutrala skor som kanske kan funka är Saucony Ride 10 eller kanske Adidas Boston Boost.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
9 november 2017 kl 11:29
1 Gilla
En del skor har en hård ytterkant. Det känns precis som du beskriver att man landar på ytterkanten, sen klonkar skon ner i belastningsfasen.

Jag provade ett par Saucony Guide (ver 4 eller 5?) för många år sedan, som hade just den där känslan. De nya Guide har inte alls den känslan.

Möjligen skulle det där kunna fixa till sig när de blivit insprungna. Men ofta ändras skon inte alls med tiden, är min erfarenhet.

Det har alltså inte med pronationskilen att göra, som sitter på insidan. Detta är mellansulans utsida som är för hård.

En annan trend som verkar komma är att skons dämpning i mångt och mycket ligger i en tjock innersula av skumgummi . Själva mellansulan är istället ganska hård. Har för mig att senaste Kayanon är så t.ex.
1960 • Kungsholmen
#5
9 november 2017 kl 12:18
1 Gilla
Kanske något. http://www.anatomic.nu/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.