Löpning Träning 3 inlägg 1813 visningar

Mo Pegasus

Oliver
1984 • Göteborg
#1
1 oktober 2017 - 20:06 (Redigerad 1 oktober 2017 - 20:11)
Gilla
Inget större fan av Mo Farah men detta video-klippet är hyfsat intressant och jag tror på honom.

https://www.youtube.com/watch?v=mcR0kRelKo0

Han kör alltså bara med ett par åt gången. Tvärtemot vad expertisen rekommenderar.

Han byter skor var 4:e vecka. Grov uppskattning nu:
Baserat på en mängd på 15 mil per vecka (ungefärligt snitt) så blir det byte efter ca 60 mil. Sen får man kanske lägga på lite till om man räknar med att han promenerar med dem etc....

Några tankar:

Givetvis har han lättare racerskor som han använder ibland men annars så kör han nog allt i denna Pegasus. Ur marknadsföringssyfte inte bra men ärligt och då kan man fundera kring fördelar med detta för den vanlige motionären.

Man slipper ju tänka och grubbla på vilken sko man ska använda. Det blir mer ekonomiskt. Bara man byter ut den innan det är för sent och inte snålar. Och jag tror även att man får en viss "feeling" (den blir riktigt inkörd) . Om man låter en sko vila alltför länge blir den kanske stel och känns lite ovan på foten...

Mängden han får med en Pegasus tycker jag stämmer bra med min egen erfarenhet. Jag har kört ca 70 mil med mina och de känns nu färdiga att bytas ut. Väger dock betydligt mer än Mo (ca 75 pannor) men tror som sagt hans Pegasus är lättare.

Sen undrar jag varför inte Nike gör en Mo Pegasus. Dvs där man skurit ner hälkappan etc. Skon ser även lättare ut en än standard Pegasus.


Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#2
2 oktober 2017 kl 08:17
Gilla
Att han byter ut skor så ofta beror nog på att han har fri tillgång och inte vill ta några risker.

Själv är jag inne på fjärde paret Pegasus. De tre tidigare har samtliga använts minst 150 mil, sen har jag bytt dem trots att de inte känts slitna. För mig är hälkappan perfekt. Pegasus är en av väldigt få skor (oavsett märke) där jag inte sliter hål på hälkappan innan 50 mil.
Oliver
1984 • Göteborg
#3
3 oktober 2017 kl 22:12
Gilla
# 2: Tjena Mange! :)

Kul med respons.

Mina Pegasus (33) har varit med om en del så de kanske tagit ovanligt mycket stryk och jag kanske är en tyngre löpare(?). Men utifrån min gedigna (lol!) erfarenhet och jämförelse med sprillans nya Pegasus 33 så känns de sunkiga. Brukar köra mycket i skogen och då märker man det inte så mycket men nu på senaste passen har jag sprungit på asfalt och då märker man det.

Vilka Pegasus-modell ha du och vilken är din favorit?

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.