Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 4560 visningar

Silva eller Petzl?

Andre F
Lerberget
#1
21 augusti 2017 - 19:31
Gilla
Behöver en ny Pannlampa, och nu står det mellan Silva trailrunner 2 och Petzl reactik +.
Silva har ju en grym brinntid och är inte beroende av USB, vilket är bra, men fixar inte alla batterier. Petzl behöver USB, men har batteripack till vettigt pris och fixar alla typer av batteri. Synpunkter eller egna erfarenheter?
1989 • Sandviken
#2
23 augusti 2017 kl 13:17
1 Gilla
Jag kör reaktik + och tycker att den funkar riktigt bra, att den varierar ljuset själv funkar fint.
Ska det kutas med mycket ljus så kör jag med en värre modell ifrån Mtiger sports med batteripack på ryggen.
1984 • Stockholm
#3
23 augusti 2017 kl 14:30 Redigerad 23 augusti 2017 kl 14:34
Gilla
Har båda. Tycker Trailrunner (ironiskt nog med tanke på namnet) är alldeles för svag för skogsstig men funkar OK för väg/grusväg/motionsspår. Uppgraderade till Reaktic + av just den anledningen, då jag springer mkt stig.

Är nöjd med Reaktic+. Egentligen inget direkt att klaga på men jag föredrar nog tyngden på bakhuvudet som Silva-lampan har (Silva lampan är extremt lättanvänd och skön tycker jag - så till mörka vägar och om man har en lägre budget är den verkligen att rekommendera - men ska man ut i skogen räcker den inte alls).

Tycker USB-laddningen är en fördel snarare än nackdel och gillar möjligheten att köpa grejen för vanliga batterier (om jag skulle köra något helnattslopp någon gång).

Appen med profiler är väl lite av en gimmick. Det var småkul i en vecka - sen lär jag väl aldrig ändra det igen :). För stig vänjer man sig nog gärna med de starkare styrkorna och då är det svårt att springa med mindre mer än i nödfall. Batteritiden inte super direkt men det blir en vana att ladda efter varje långpass och det funkar bra - ska man köra riktigt, riktigt långt så kan man ta med vanliga batterier. Överlag en pålitlig lampa med många funktioner till ett hyggligt pris. Att den varierar ljuset automatiskt fungerar bra så länge det inte regnar eller snöar (eller ångar från munnen pga kyla) - men då kan man ju köra statisk styrka istället. Det är skönt att kunna titta på folk utan att blända så mycket och jag tycker den featuren har fungerat över förväntan.

Många här kör vad jag förstått Lumonite Compass 1000 och gillar den. Lite mindre gimmicky och lite mer lampa kanske.
1984 • Stockholm
#4
23 augusti 2017 kl 14:45 Redigerad 23 augusti 2017 kl 14:45
Gilla
En sak till som kan vara lite jobbig med Reaktic+ är att den har ganska många funktioner på ganska få knappar. Överdrivet kan man säga att man nästan skulle behöva en fusklapp i fickan ibland. Det är ganska mycket "håll in 2s för det eller 4s för det" och iallafall jag glömmer vad som är vad om den ligger oanvänd ett tag. Att ta upp den mitt i natten i ett tält och komma ihåg hur man får på den röda "väck inte-grannen-lampan" är en halv vetenskap (även om själva funktionen i sig är skitbra om man får igång den :) ). Användadet under just löpning fattar man ganska snabbt iofs - men det är mycket att hålla reda på med bluetooth-koppling till mobilen osv. Gillar man inte sånt så ska man hålla sig borta.
1984 • Stockholm
#5
23 augusti 2017 kl 14:56
1 Gilla
En sak värd att nämna om Trailrunner II är att den vid det här laget är en ganska gammal produkt som verkar öka i pris? Kanske har missat nåt men jag köpte den för 350:- för 3 år sen och vad jag vet har den inte förändrats. Tänker att den nästan borde gå att hitta begagnad för en hundring.
Johan Mörck
1970 • Västerås
#6
23 augusti 2017 kl 16:22
1 Gilla
Har du tittat på Black Diamond? Kör en Reaktion+ som funkar bra men Black Diamonds produkter verkar ju klart prisvärda? Typ Spot.
Andre F
Lerberget
#7
24 augusti 2017 kl 11:40
Gilla
#2
#3
#6

Tack för svar och ingående synpunkter. Jag har nu beställt en Petzl och ett extra batteripack för vanliga batterier. Jag tror att den kommer att leva upp till mina förväntningar. Återigen, tack för svaren.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.