Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 3998 visningar

Läckande hälkudde - växla till framfotalöpning

Göteborg
#1
8 augusti 2017 - 03:38
Gilla
Hej
Jag har löptränat i ca 5år och snittade 2-3mil i veckan. Inför Göteborgsvarvet ökade jag träningsmängden och bytte succesivt skor från stabila new balance med 8mm drop till Hoka Clifton 3 med 5mm drop för neutrala löpare.

Träningen och varvet gick bra men så började en molande värk från höger häl och jag googlade då fram att det var plantar fasciit eller falsk hälsporre.

Idag läste jag om fettkudden och ställde mig då upp och såg de vita fettkulorna på sidan. Alltså var PF helt fel. Rätt svar är Fat Pad Syndrome eller Severs verkar det också kunna heta.

Har beställt hälkoppsinlägg "tulis hd" och köper tejp imon och ska tejpa upp hälkudden vid träning. Har gått i birkenstocks hela sommaren men symtomen har inte blivit bättre....


Sedan symptomen uppdagats har jag kört mer sällan och kortare men intensivare pass. Dvs inga långpass - bara intervaller.

Jag tänker mig att det är A-läge att flytta fram löpningen på framfoten och söker nu tips eller kanske rent av ett program som någon provat eller kan rekomendera?

Är det någon som sprungit med tulis hd och vill uttala sig om hur dessa står sig mot en hård tejpning? Jag upplever mina Clifton väldigt dämpade så det kanske räcker med tejp? Någon som har några andra tips om hur man kan bygga upp hälen igen?

Ursäkta långt inlägg!

Tacksam för alla svar
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.