Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 5192 visningar

Hjälp med pulsband Garmin 310xt

1967 • Torsby
#1
30 april 2017 - 16:29
Gilla
Hej

Jag har tagit upp träningen igen efter några år och plockade även då fram min 310XT. På flera av passen så sjunker pulsen kraftigt efter ca 45 min. (Så mycket så jag undrar om jag lever.) :-)

Trodde att det kanske berodde på batteriet i pulsbandet och bytte det men det blev inte bättre. Så jag antar att det är bandet som behöver bytas.

Nu till själva frågan/-orna.
Ska jag byta hela inkl givaren eller bara bandet?
Var är det bäst billigast att beställa från? Hittar ingen som säljer band till Garmin.
Vilket band är det som passar till min klocka? Ser att det finns flera olika.
Även läst att Polars band ska vara bättre. Vilket band är det i så fall man ska köpa och vart hittar jag det?

Hoppas på hjälp!
/Olle
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
1 maj 2017 kl 07:39 Redigerad 1 maj 2017 kl 07:42
Gilla
Enbart bandet räcker, Garmin-givarenfunkar nog. Jag köpte Polars enklaste band till min Garmin när jag fick problem med att pulsvärdena blev skyhöga, förra årets modell av detta: https://www.polar.com/sv/produkter/accessoarer/polar_pro_strap
(Jag köpte det i en XXL-butik, om du har någon sån nära brukar de vara prisvärda. Finns dock inte på deras hemsida.)

Det passar inte perfekt till Garmins givare, man får ta fram typ en mattkniv och skära ner lite av "gummiskoningen" så att man kan knäppa fast givaren. Kolla en bit ner i detta inlägg: http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=47195

Andra tips kan vara att se till att tvätta/skrubba kontaktytorna på bandet, de som ligger mot bröstkorgen. Och att du fuktar det innan användning. Jag brukar bara köra med saliv till mina rundor för de är inte så långa (max 1,5 timme). Annars kan du köpa kontaktgel/blågel för elektroder på apoteket.
1982 • U
#3
2 maj 2017 kl 13:05
Gilla
Jag köpte ett garmin softstrap på cykelkraft.se när mitt pulsband till 310xt tog slut. 499 tror jag det kostade. Fungerar klockrent!
1967 • Torsby
#4
2 maj 2017 kl 15:26
Gilla
Tack för tipsen! Skillnaden blev inte jättestor i pris på ett nytt komplett Garminband med givare mot bara polarbandet så det fick bli ett Garmin från Runners Store. Får jag fortsatt strul så kan jag kanske få hjälp av supporten på Garmin. Tror inte de är intresserade om jag har ett Polarband.

Att det är bandet och inte klockan som strular vet jag nu. Letade upp min gamla 305a och satte nytt batteri i det bandet och synkade om klockan. Det gav korrekta pulsvärden på min promenad i går kväll. Men det bandet är så fruktansvärt obekvämt och också svårt att få kontakt med så det är bara en temporär lösning tills det nya kommer.

Blågel använder jag alltid. På 305ans tid var det tvunget för att få kontakt.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.