Löpning Skador & Rehab 11 inlägg 2428 visningar

Piriformiris

ulrika
1973 • avesta
#1
23 januari 2017 - 15:53
Gilla
Hej
Har sedan juni haft problem med mitt säte . Har samtidigt haft ont nedanför knät.
Jag tror att det har ett samband denna bild stämmer brahttp://www.yoganatomy.com/sit-bone-pain-revisited/ känner av längst ner vid vaden .
Går hos sjukgymnast får stötvågsbehandling. När jag sist åkte längdskidor kände jag att det kom från ungefär där x sitter på bilden.
Ska i väg i morgon på behandling ska då förklara vad jag får problem ifrån.
Stretchar och foamrollar mycket just där . Men vet snart inte vad jag ska göra. Kostar mycket pengar att gå till alla har varit hos massör kiropraktor o nu sjukgymnast. Har ni något bra tips .
Min man brukar trycka på triggerpunkterna just där o känns i benet då.
Börjar bli desperat då öppet spår snart är.
/Ulrika
1964 • Johanneshov
#2
23 januari 2017 kl 16:29
Gilla
Hej
Låter som överansträngning, har du provat vila och jag menar vila helt. Fick liknande symtom i början av sommaren 2016 och fortsatte tyvärr att träna och springa. Sedan den 22 augusti har jag vilat, kört rehab och nu i januari börjat att sakta kunna träna löpning på band. Så ta en vila från all träning ett tag.
Lycka till Kicki
ulrika
1973 • avesta
#3
23 januari 2017 kl 16:50
Gilla
Har vilat väldigt mycket i höst i ca 3 månader hjälpte inte tyvärr
/Ulrika
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
23 januari 2017 kl 18:29 Redigerad 23 januari 2017 kl 18:34
Gilla
Jag har haft problem med ena hamstringsfästet mot sittbenet hela hösten. Det har varit i princip oförändrat hela tiden. Jag har försökt glesa ut mellan löpningarna, stretcha, gå mycket osv. Märkte egentligen ingen bättring alls.

Förrän jag följde ett tips jag hittade på Internet;

1. Uppvärmning 3-4 km på löpband med stegrande fart.
2. Stretching efteråt.
3. Tung styrketräning. Jag kör i princip två övningar. Liggandes bencurl och benpress.
4. Stretching efter varje moment.

Sen jag börjat med detta har jag märkt stor skillnad. Teorin bakom är att när man bygger upp musklerna bygger man även senor och muskelfästen. Även viktigt att öka rörligheten.

Så nu varvar jag vanlig löpning utomhus med ovanstående. Även när det är helt läkt kommer jag fortsätta med detta, då jag är övertygad om att det bättrar på mitt löpsteg.

Dessutom finns det en glasruta framför löpbandet, så man ser sig själv. Ger möjlighet att finslipa tekniken i löpsteget.

För utomhuslöpningen stannar jag ca var 3:e kilometer och stretchar hamstring mot någon mur eller annat jag hittar.
Åsa
1983 • Fagersta
#5
24 januari 2017 kl 06:24
Gilla
Är det i samband med längdskidåkning eller löpning som du upplever mest smärta?

Det många bra övningar för att förebygga och rehabilitering träna de partiet du skriver om. Vilka stretchövningar kör du? Bästa sättet att komma åt den lilla punkten är en mindre boll. Typ golfboll som du sedan kan ha tryckt mot en vägg, alt hårdare varianten. Ligg på golvet och rulla över den lilla bollen.

När du var hos sjukgymnasten. Fick du springa på löpband eller liknade för att se din rörelseekonomi? Obalanser med muskler kan ställa till det rejält.
ulrika
1973 • avesta
#6
1 februari 2017 kl 16:51
1 Gilla
Har faktiskt den sista veckan känt mig bättre foamrollar mycket o stretchar en hel del. Känner mest i början av träningen på längdskidor sen försvinner det.
Kör med boll stretchar sätet o även sida av höften.
Fick inte springa på löpband.
Fortsätter att stretcha foamrulla så hoppas jag det släpper
/Ulrika
Lina Andersson
1980 • Rosvik
#7
1 februari 2017 kl 18:38
1 Gilla
Jag tror du har mycket att vinna på att fortsätta stretcha och massera själv! Har liknande symtom och oxå smärta vid knä vid löpning. Senaste dagarna har jag masserat triggerpunkter och stretchat säte men oxå senan på utsida lår som ger löparknä om den blir spänd. I dag när jag sprang kändes det betydligt bättre i knät. Och att lyssna på kroppen och inte springa för fort:-)
Martin
1976 • Östersund
#8
8 februari 2017 kl 13:02 Redigerad 8 februari 2017 kl 13:04
Gilla
Jag vet inte om jag hade samma symptom som du men mitt säte har alltid varit väldigt stelt framför allt på höger sida. När jag tidigare gjorde den klassika övningen då man lägger upp underbenet i 90 grader på en borsskiva så har jag knappt fått upp benet på bordet.
(http://blogg.ptdan.se/2011/06/stretch-av-piriformisgluteus-maximus.html)

Men så en dag förra veckan hände det, allt lossnade!
Vad gjorde jag då?
Dels har jag gjort "duvan" googla på "yoga duvan" och dels har jag suttit och rullat på en bandyboll.
Detta har jag gjort kanske två-tre kvällar och jag blev helt euforisk då jag kom hem från senaste löppasset och märkte att jag kunde få upp benet på bordet utan problem (och få ned knät i bordskivan). När jag provar med bandybollen nu så märker jag inte av någon större smärta till skillnad från tidigare.
Kanske kan de vara värt att investera i 40kr på en bandyboll för dig ocskå.
1971 • Bollnäs
#9
9 februari 2017 kl 12:57
Gilla
Har antagligen samma problem. Fått samma styrkeövningar o stretch att göra. Det enda som verkligen hjälpt till viss del är att inte sitta så mycket, ställa in bilstolen korrekt osv.
1976 • Solna
#10
13 februari 2017 kl 09:59
Gilla
samma problem för mig. Jag fick liknande övningar men inte order om att köra tungt. Har dock hört att det funkar för flera. Jag blev beordrad att inte stretcha eftersom fysioterapeuten sa att det troligen beror på ischiasnerven och den gillar inte stretch. Duvan ska jag köra tre gånger om dagen dock för att mjuka upp ryggraden.

När ni pratar tungt, hur tungt är det? så att ni fixar typ 4-6 reps?

Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#11
13 februari 2017 kl 10:12
2 Gilla
Jag kör klassisk knäböj, 4-8 st djupa på lätta vikter ( 50-70 kg ) och 2-3 st grunda på tung vikt ( 90-110 kg ). Jag kör dem framför spegeln på gymmet för att ha koll på tekniken. Sen jag började med knäböj har min rörlighet blivit bättre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.