Löpning Träning 3 inlägg 4142 visningar

Vintertid och planering för ett nytt löpare.

1987 • Halmstad
#1
2 januari 2017 - 20:55
Gilla
Hallå allesammans! Jag är ju fortfarande ganska ny här inom löpningen, bara hållt på seriöst sen juli och håller nu på att gå igenom min första vinter period. Jag avslutade året med Sylvester loppet och tänker nu planera inför våren med nya lopp och möjligheter.

Mitt upplägg har varit ca 3-4 pass i veckan med fokus på ett distans, ett intervall och ett snabbdistans/tröskel pass. Min fråga till er nu är om ni brukar ändra era rutiner under vinterlöpningen? Brukar ni dra ner på intervallerna och ta tag i det mer under våren och kanske slänga in ett extra distans pass eller nöter ni bara på som vanligt? Vill vara väl förberedd inför året :)
1987 • Halmstad
#2
2 januari 2017 kl 20:56
Gilla
Planering för ett nytt löparår skulle det stå, inte löpare!
1984 • Stockholm
#3
2 januari 2017 kl 21:54 Redigerad 2 januari 2017 kl 22:03
Gilla
I teorin brukar jag prioritera ner den snabba löpningen och prioritera upp mängden samt alternativträningen. I praktiken brukar vardagen kliva in och begränsa möjligheten att öka träningen i minuter räknat, så det blir oftast så att det blir snäppet mindre löpning bara - färre långpass över 2h och sämre kontinuitet på de riktigt hårda passen. Kan nog koka ner det till att jag prioriterar kvalitén i träningen lite lägre jämfört med annat i livet när det är långt till lopp. Plus att dagisförkylningarna sänker mängden ett antal mil i månaden då...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.